Visticamāk, papildu finansējums krūšu rekonstrukcijas operācijām pēc krūts vēža izoperēšanas šogad netiks atrastsVeselība
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 22:28
  • NRA
  • 5

Visticamāk, papildu finansējums krūšu rekonstrukcijas operācijām pēc krūts vēža izoperēšanas šogad netiks atrasts

Situācija krūšu rekonstrukcijas operāciju finansēšanā

Šogad, šķiet, neizskatās, ka būs papildu finansējums krūšu rekonstrukcijas operācijām, kas ir nepieciešamas pēc krūts vēža izoperēšanas. Aģentūrai LETA šo informāciju sniedza Veselības ministrijas (VM) Veselības aprūpes departamenta direktore Sanita Janka. Šis lēmums ir izraisījis bažas ne tikai starp medicīnas profesionāļiem, bet arī krūts vēža pacientu vidū.

Pacientu viedoklis un satraukums

Daudzas sievietes, kas ir izgājušas cauri krūts vēža ārstēšanai, ir atkarīgas no šādām rekonstrukcijas operācijām, lai atgūtu savu fizisko un emocionālo labklājību. Pacientus uztrauc, ka bez papildu finansējuma šīs operācijas var kļūt nepieejamas, kas vēl vairāk ietekmēs viņu psiholoģisko stāvokli un dzīves kvalitāti. "Mums ir nepieciešama atbalsta sistēma, kas ne tikai glābj dzīvības, bet arī palīdz atgūt sievietes identitāti," pauda viena no pacientēm.

Fonds un resursu trūkums

Veselības ministrija norāda, ka valsts budžetā šogad nav piešķirti līdzekļi papildu finansējumam krūšu rekonstrukcijas operācijām, tāpēc trūkst resursu, lai veiktu šo būtisko procedūru. Janka uzsvēra, ka, neraugoties uz nozares vēlmi, valsts finansiālais stāvoklis ir ierobežots, un šis jautājums requerē nopietnu pieeju rasas spēku.

Aicinājums uz dialogu

Veselības ministrija aicina iesaistītās puses uz dialogu, lai meklētu risinājumus un iespējamos finansējuma avotus šīm operācijām nākotnē. Diskusijās būtu jāiekļauj gan valdība, gan nevalstiskās organizācijas, kas pārstāv pacientus un medicīnas speciālistus. Tikai kopējā sadarbībā iespējams atrast optimālus risinājumus, lai nodrošinātu sieviešu piekļuvi nepieciešamajām medicīniskajām procedūrām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas