• 2024. gada 1. septembris 21:55
  • TV3
  • 44

Vītoliņš: Tagad vajag sagatavoties, lai olimpiādē varam pakutināt nervus arī citām stiprajām komandām

Olimpisko spēļu ceļazīme kā sākums

Latvijas vīriešu hokeja izlasei ir nozīmīgs sasniegums – izcīnīta ceļazīme uz 2026. gada Milānas un Kortīnas olimpiskajām spēlēm. Šis notikums, kā uzsvēra galvenais treneris Harijs Vītoliņš preses konferencē, ir tikai sākums ceļā uz lielo turnīru. "Mēs esam jau vairākkārt pierādījuši savu potenciālu, un tagad ir laiks izmantot šo pieredzi, lai sagatavotos nākamajiem izaicinājumiem," uzsvēra Vītoliņš.

Sagatavošanās jaunajām kaujām

Vītoliņš norādīja, ka komandas uzdevums ir pilnvērtīgi sagatavoties, lai 2026. gadā varētu "pakutināt nervus arī citām stiprajām komandām". Viņš akcentēja, ka sagatavošanās procesā īpaši svarīgi būs strādāt pie katra spēlētāja individuālajām prasmēm un komandas saliedētības. "Mēs vēlamies būt konkurētspējīgi visos mačos, un tas prasa pastāvīgu attīstību," piebilda treneris.

Tehniskās izmaiņas un jaunie talanti

Treneris atklāja, ka plānots veikt vairākas tehniskās izmaiņas, lai uzlabotu komandas sniegumu. Latvijas hokejā ir jauni talanti, kas spēj ievērojami papildināt izlases spēku. "Mēs jau esam sākuši analizēt potenciālos spēlētājus, kuri varētu pievienoties komandai. Svarīgi, lai katrs spēlētājs saprastu, kāda ir mūsu komandas filozofija," sacīja Vītoliņš.

Sabiedrības atbalsts un gaidāmie izaicinājumi

Galvenais treneris aicina hokeja fanus atbalstīt komandu, jo 2026. gada olimpiskās spēles būs nozīmīgas ne tikai izlasei, bet arī Latvijas hokejam kopumā. "Mēs ceram, ka skatītāji būs klāt un mūs atbalstīs. Tas ir svarīgi, jo katra spēle ir iespēja apliecināt sevi un cīnīties par labāko rezultātu," uzsvēra Vītoliņš.

Secinājums

Harijs Vītoliņš ar optimismu raugās nākotnē un uzsver, ka Latvijas izlase ir gatava pieņemt jaunus izaicinājumus. Ar mērķi ne tikai piedalīties, bet arī cīnīties par augstākām vietām, Latvijas vīriešu hokeja izlases ceļš uz olimpiskajām spēlēm solās būt aizraujošs un piepildīts ar svinīgiem mirkļiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas