Vītoliņš: "Tas ir mūsu spēks – katra maiņa var izšķirt spēli"

Uzvara pār Franciju un ceļš uz olimpisko sapni

Latvijas hokeja valstsvienība svētdienas vakarā izcīnīja izšķirošu uzvaru, kvalificējoties 2026. gada olimpiskajām spēlēm, pārliecinoši pārspējot Francijas hokejistus ar 5:2. Šī ir nozīmīga brīža pagrieziena punkts mūsu sporta vēsturē, kas sniedz iespēju Latvijas hokejistiem sasniegt jaunas virsotnes.

Trenera Harija Vītoliņa uzslava komandai

Pēc spēles galvenais treneris Harijs Vītoliņš izteica atzinību par komandas atdevi un disciplīnu, raksturojot spēlētāju apņēmību, kas ļāva sasniegt šo vēsturisko panākumu. “Tas ir mūsu spēks – katra maiņa var izšķirt spēli,” sacīja Vītoliņš, uzsverot, cik svarīgi ir, lai katrs spēlētājs sniegtu savu ieguldījumu, kad viņš paceļ spēles līmeni ikreiz, kad atrodas laukumā.

Zemgus Girgensons: izaicinājumi un cerības

Treneris arī pievērsās Zemgus Girgensona savainojumam, uzsverot, cik būtisks viņš ir Latvijas komandas rezultatīvā spēlē. Girgensona prombūtne iepriekšējās spēlēs vai nu radīja papildu spiedienu, vai arī lika citiem spēlētājiem izrādīt vēl lielāku apņēmību. Vītoliņš uzsvēra, ka spēlētāji ir gatavi pielāgoties un izturēt grūtības, lai sasniegtu savus olimpiskos mērķus.

Olimpiskā vīzija un nākotnes izaicinājumi

Noslēdzot preses konferenci, Vītoliņš pauda optimistiskas cerības par nākotni un Latvijas izlases dalību olimpiskajās spēlēs. “Mums ir jāturpina strādāt, attīstīties un uzlabot savu spēli,” viņš sacīja. Komandas mērķis ir ne tikai kvalificēties, bet arī sasniegt izcilus rezultātus Tokijā, liekot pamatu jaunai Latvijas hokeja leģendai. Šī uzvara ir ne tikai panākums tagadnē, bet arī solīgs solis nākotnē, kad Latvijas izlase cer uz spožākām zvaigznēm un izcilu hokeja spēli olimpiskajos laukumos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas