VM iepirks papildu 5900 gripas vakcīnu devasSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

VM iepirks papildu 5900 gripas vakcīnu devas

Veselības ministrija iegādāsies papildu gripas vakcīnu devas

Veselības ministrija (VM) ir paziņojusi par plānu iepirkt papildu 5900 gripas vakcīnu devas, lai nodrošinātu efektīvāku cīņu pret gripas izplatību Latvijā. Šo informāciju sociālajos tīklos paziņojis veselības ministrs Hosam Abu Meri no Jaunās Vienotības (JV).

Gripai šķērslis ar papildu vakcīnām

Papildu gripas vakcīnu devu iegāde ir solis, lai nodrošinātu iedzīvotāju veselību, jo gripas sezonas tuvumā pieaug saslimšanas gadījumu skaits. Veselības ministrs uzsver, ka vakcinācija ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā pasargāt sabiedrību no smagām saslimšanām.

Būtiska vakcinācijas nozīme

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) datiem, gripas vakcīna palīdz samazināt vīrusa izplatību un novērst nopietnas sekas, it īpaši vecāka gadagājuma cilvēkiem un hroniski slimiem pacientiem. Tādējādi papildu vakcīnu devu iegāde ir būtisks solis, lai nodrošinātu kopējo sabiedrības veselību.

Aicinājums vakcinēties

Veselības ministrija aicina visus iedzīvotājus izmantot iespēju saņemt gripas vakcīnu un kampaņas ietvaros noderīgo informāciju par vakcinēšanos. Speciālisti uzsver, ka vakcinēšanās ir būtiska ne tikai individuālai aizsardzībai, bet arī sabiedrības veselības uzlabošanai kopumā.

Pēdējie jauninājumi un nākotnes plāni

Ar papildu vakcīnu iegādi VM plāno uzlabot notikumu norisi gripas sezonā. Padziļinātā sadarbība ar medicīnas iestādēm un farmācijas sektoru ir svarīga, lai nodrošinātu visiem iedzīvotājiem piekļuvi vakcīnām un jautājumos par ieteicamo vakcinācijas grafiku.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas