VM nesola papildu finansējumu krūšu rekonstrukcijas operācijāmSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

VM nesola papildu finansējumu krūšu rekonstrukcijas operācijām

Veselības ministrijas paziņojums

Veselības ministrija (VM) ir nākusi klajā ar paziņojumu, kas liecina, ka 2023. gadā netiks piešķirts papildu finansējums krūšu rekonstrukcijas operācijām sievietēm, kurām tika veikta krūts vēža izoperēšana. Šo informāciju apliecināja VM Veselības aprūpes departamenta direktore Sanita Janka.

Situācija veselības aprūpē

Krūšu rekonstrukcijas operācijas ir būtiska daļa no krūts vēža ārstēšanas procesa, kas palīdz sievietēm atgūt ne tikai fizisko, bet arī emocionālo labklājību. Šādas operācijas ļauj atjaunot ķermeņa estētiku un uzlabot paciento dzīves kvalitāti. Tomēr papildus finansējuma trūkums var radīt būtiskas grūtības sievietēm, kuras cerēja uz šādu ārstēšanu.

Mīnusi un sekas

Sanita Janka skaidroja, ka aktuālā budžeta situācija neļauj ieguldīt papildu līdzekļus šajā jomā. Tas, visticamāk, apgrūtinās piekļuvi nepieciešamajām operācijām, kā arī radīs aizkavēšanos ārstēšanas procesos. Eksperti brīdina, ka tas var neveicināt agrīnu iejaukšanos un palielināt psiholoģiskās un fiziskās sekas sievietēm, kas iznāk no krūts vēža ārstēšanas.

Sabiedrības reakcija

Sabiedrībā jau sākusies diskusija par šo lēmumu, jo daudzas sievietes jūtas satrauktas un apbēdinātas par iespēju nesaņemt nepieciešamo atbalstu. Ne tikai sievietes, bet arī daudzas nevalstiskās organizācijas ir paudušas sašutumu par šādu lēmumu, mudinot Veselības ministriju meklēt risinājumus, lai nodrošinātu adekvātu aprūpi pēc krūts vēža ārstēšanas.

Nākotnes perspektīvas

Lai gan patlaban situācija izskatās sarežģīta, ir cerības, ka nākotnē sabiedrība un veselības aprūpes speciālisti turpinās cīnīties par labāku atbalstu šīm operācijām un kvalitāti veselības aprūpē. Diskusijas un ierosinājumi par papildu finansējuma meklēšanu turpināsies, cerot uz pozitīvām izmaiņām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas