• 2024. gada 4. septembris 15:49
  • TV3
  • 7

VVD: Lauku mēslošana nav vides pārkāpums

VVD skaidrojums par lauku mēslošanu

Valsts vides dienests (VVD) nesen izsludināja paziņojumu par organiskā mēslojuma izkliedēšanu uz lauksaimniecības zemēm, norādot, ka šī prakse, kas var radīt īslaicīgu nepatīkamu smaku, nav uzskatāma par vides pārkāpumu, ja tiek ievērotas attiecīgās normas. Šis paziņojums ir īpaši būtisks lauksaimniekiem, kuri saskaras ar neizpratni un bažām par iespējamām sekām, kas saistītas ar mēslošanas procesu.

Noteikumu ievērošana ir galvenais faktors

VVD norāda, ka, lai organiskā mēslošana netiktu uzskatīta par vides pārkāpumu, ir jāievēro normatīvajos aktos noteiktās prasības. Tas saglabā dabas līdzsvaru un nodrošina ilgtspējīgu lauksaimniecību. Lauksaimnieki aicināti iepazīties ar regulējumiem, kas attiecas uz mēslošanas procesu, lai izvairītos no iespējamām sankcijām vai vides piesārņojuma riskiem.

Sabiedrības reakcija un viedokļi

Vairāki sabiedrības locekļi ir pauduši savas bažas par smaku, kas rodas lauku mēslošanas laikā. Daudzi uzskata, ka šāda prakse var ietekmēt dzīves kvalitāti tuvumā esošajiem iedzīvotājiem. Tomēr VVD uzsver, ka tas ir īslaicīgs efekts un ar pareizu normu ievērošanu ir iespējams mazināt smakas intensitāti.

Secinājums

Valsts vides dienesta skaidrojums par lauku mēslošanu atklāj būtiskas nianses, kas jāizpro gan lauksaimniekiem, gan iedzīvotājiem. Ievērojot noteikumus, lauku mēslošana var turpināties, neskatoties uz īslaicīgām nepatīkamām smaka, nodrošinot, ka pasākumi netiek uzskatīti par vides pārkāpumiem. Ir svarīgi, lai lauksaimnieki saglabātu ciešu saskarsmi ar vides iestādēm, lai nodrošinātu gan ražošanu, gan dabas aizsardzību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas