• 2024. gada 21. jūlijs 16:28
  • Delfi
  • 7

WRC rallija dienasgrāmata: leģendārais Vasaraudzis un hokejists Bārtulis gandarīti par Seska iespēto

WRC vēsture Latvijā: Jauns posms atklāts

Latvija ir kļuvusi par FIA pasaules autorallija čempionāta (WRC) ģeogrāfisko punktu, kad noslēdzās pirmais posms "Tet Rally Latvia". Šis bija brīdis, kas iezīmēja jaunu posmu ne tikai rallija, bet arī kopējā sporta ainā Latvijā. Vairāk nekā 100 dalībnieki, starp kuriem bija gan vietējās, gan starptautiskās zvaigznes, tikās, lai sacenstos Krievu un citu novadu mežos un ceļos.

Ivars Vasaraudzis: Rallija leģenda ar sirdī sajūtām

Raidījuma "WRC rallija dienasgrāmata" ietvaros viesojās Ivars Vasaraudzis, kurš ir viens no pazīstamākajiem vārdiem Latvijas rallijā. Viņš izteicās par milzīgo prieku, ka Latvija ir ieguvusi šo prestižo notikumu un novēroja, cik augstā līmenī ir organizācija. "Lai redzētu, cik daudz cilvēku šeit ir sanākuši, tas ir neticami! Tas liecina par mūsu sporta veida popularitāti," sacīja Vasaraudzis, piebilstot, ka tas ir arī liels solis uz priekšu nākotnei.

Oskars Bārtulis: No hokeja līdz rallijam

Paralēli Vasaraudža komentāriem, raidījumā piedalījās arī bijušais hokejists Oskars Bārtulis. Viņš dalījās pieredzē par savu pāreju no hokeja uz ralliju, īsā laikā kļūstot par stūrmani. "Sākotnēji biju skeptisks attiecībā uz savām spējām, taču, piedaloties šādā pasākumā, sapratu, cik tas ir aizraujoši," sacīja Bārtulis. Viņš atzīmēja, ka rallija pasākums ir fantastiska pieredze un iespēja apvienot divus sportiskos pasaules aspektus.

Sesks - lepnums par Latvijas talantu

Viens no lielākajiem šī posma varoņiem bija Latvijas rallija čempions, kura sniegums ieguva abiem viesiem milzīgu atzinību. Sesks demonstrēja izcilu meistarību trasē un pierādīja, ka Latvijas sportisti var sacensties ar labākajiem. "Skatīties, kā Sesks turējās blakus labākajiem pasaules braucējiem, bija patiesi iedvesmojoši. Esmu pārliecināts, ka šis ir tikai sākums," uzsvēra Vasaraudzis.

Noslēgumā: Nākotne izskatās spoža

Noslēdzoties šim vēsturiski nozīmīgajam pasākumam, Latvijas sporta sabiedrībā valda optimisms. Gan Vasaraudzis, gan Bārtulis izteica pārliecību, ka šāda veida notikumi veicina ne tikai rallija, bet arī visu sporta veidu attīstību valstī. "Šis ir jauns sākums, un esmu pārliecināts, ka nākotnē redzēsim vēl vairāk šādu izcilu pasākumu Latvijā," piebilda Bārtulis. Latvija ir spēris soli uz priekšu, un tās sporta līdzjutēji var tikai cerēt uz aizraujošiem notikumiem nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas