WRC rallija posms Latvijas ekonomikā radījis vairāk nekā 24 miljonu eiro apgrozījumuWRC
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 18:40
  • TV3
  • 6

WRC rallija posms Latvijas ekonomikā radījis vairāk nekā 24 miljonu eiro apgrozījumu

WRC Rallija Posma Ietekme uz Latvijas Ekonomiku

Jūlijā Latvijā notika Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pasaules rallija čempionāta (WRC) posms, kas ir ne tikai aizraujošs sporta notikums, bet arī nozīmīgs ekonomikas stimuls. Saskaņā ar “RA Events” sniegto informāciju, šis rallija posms Latvijas ekonomikā radījis vairāk nekā 24 miljonu eiro apgrozījumu.

Ekonomiskā Ietekme un Pētījuma Rezultāti

Sacensību organizatore “RA Events” atsaucas uz SIA “KEKonsultācijas” veikto ekonomiskās ietekmes pētījumu, kurā detalizēti izanalizēts WRC posma ietekmes apmērs. Pētījums liecina, ka rallijs ietekmējis ne tikai tūrisma nozari, bet arī viesmīlības, transporta un citu sektoru attīstību.

Darba Vietu Radīšana un Tūrisma Veicināšana

Šis pasākums ir radījis daudzas darba vietas un piesaistījis ievērojamu skaitu tūristu no dažādām valstīm. Rallija laikā viesnīcas, restorāni un citi pakalpojumu sniedzēji tika noslogoti, kas veicināja vietējo uzņēmumu izaugsmi un attīstību.

Nākotnes Perspektīvas

Paredzams, ka WRC posma panākumi turpinās ietekmēt Latviju arī nākotnē. Organizatori izsaka cerības, ka šādi pasākumi veicinās interesi par Latviju kā līderi autosportā un palielinās investīcijas, kas galu galā nāks par labu visai ekonomikai. Pētnieki uzsver, ka regulāri rīkojot starptautiskos sporta pasākumus, Latvija varētu nostiprināt savu vietu pasaules mērogā kā pievilcīgu tūrisma un sporta galamērķi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas