"X" vērtība pāris gadu laikā piedzīvojusi iespaidīgu kritumu, lēš investīciju kompānijaTehnoloģijas
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 9. oktobris 10:39
  • Delfi
  • 6

"X" vērtība pāris gadu laikā piedzīvojusi iespaidīgu kritumu, lēš investīciju kompānija

X vērtības lejupslīde

Mikroblogošanas vietnes "X" (iepriekš zināma kā "Twitter") vērtība pēdējo pāris gadu laikā ir piedzīvojusi ievērojamu kritumu. Investīciju kompānija "Fidelity" lēš, ka šobrīd platformas vērtība ir par aptuveni 80% zemāka nekā tad, kad to 2021. gadā iegādājās miljardieris Īlons Masks.

Īlona Maska ietekme uz uzņēmumu

Īlona Maska iegāde radīja cerības par mikroblogošanas vietnes pārveidi un uzlabošanu. Taču, neskatoties uz Maska ambiciozajiem plāniem, uzņēmuma finansiālā situācija ir pasliktinājusies. "Fidelity" norāda, ka platforma ir saskārusies ar daudziem izaicinājumiem, tostarp lietotāju skaita samazināšanos un reklāmas ieņēmumu kritumu.

Fonda prognozes un nākotnes perspektīvas

Investīciju kompānija "Fidelity" šobrīd vērtē, ka "X" stratēģiskās izmaiņas un tirgus apstākļi varētu turpināt negatīvi ietekmēt uzņēmuma vērtību. Lielākā daļa analītiķu piekrīt, ka nākotnē "X" būs jārisina dažādi jautājumi, lai stabilizētu savu pozīciju tirgū un atgrieztos pie peļņas gūšanas, pretējā gadījumā tas varētu nonākt vēl grūtākā situācijā.

Kopīgas pārdomas par sociālo mediju nākotni

Šī situācija liek domāt, ka sociālo mediju platformām ir jākoncentrējas uz savu lietotāju bāzi un kvalitāti. "X" pieredze var kalpot kā brīdinājums citiem uzņēmumiem, ka bez inovācijām un aktīvām reakcijām uz lietotāju vajadzībām nav iespējams ilgstoši noturēt stabilu pozīciju dinamiskā tirgū.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas