Zemgalē pašvaldībās maz atbilstīgu patvertņu
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 17:15
  • LSM
  • 5

Zemgalē pašvaldībās maz atbilstīgu patvertņu

Satraucoša situācija Zemgalē

Zemgalē šobrīd pastāv nopietni izaicinājumi attiecībā uz patvērumu pieejamību krīzes situācijās. Diemžēl reģionā nav nevienas patvertnes, kurā iedzīvotāji varētu uzturēties ilglaicīgi. Šīs neadekvātās iespējas satrauc vietējos iedzīvotājus, kuriem ir jārēķinās ar iespēju, ka dzīve jebkurā brīdī var pagriezties nelabvēlīgā virzienā.

Īslaicīgas patvertnes - ķeksīša pēc?

Neraugoties uz to, ka Zemgalē ir pieejamas īslaicīgas patvertnes, kuru maksimālais uzturēšanās laiks ir tikai 72 stundas, šī situācija neapmierina. Iedzīvotāji norāda, ka šādas opcijas ir galēji nepietiekamas, jo krīzes situācijās, piemēram, dabas katastrofu vai militāru apdraudējumu gadījumos, ir nepieciešamas ilgstošākas un drošākas patvertnes. Šādu īslaicīgu risinājumu nodrošināšana tikai apgrūtina cilvēku spēju tikt galā ar nestabilitāti.

Nākotnes plāni un cerības

Valsts mērogā šobrīd notiek strādāšana pie normatīvo aktu precizēšanas saistībā ar patvertnēm. Tiek plānots, ka nākotnē tās tiks iedalītas trīs kategorijās, kas ļaus labāk pārvaldīt resursus un nodrošināt iedzīvotājus ar atbilstoškām patversmēm atbilstoši dažādām krīzes situācijām. Šie plāni rada cerību, ka tuvākajā nākotnē Zemgales pašvaldībās varētu izveidoties veselāka patvērumu sistēma, kas atbildīs iedzīvotāju drošības un labklājības vajadzībām.

Iedzīvotāju viedokļi

Vietējie iedzīvotāji pauž sašutumu par esošo situāciju un cer, ka valsts iestādes steidzami strādās, lai novērstu šo trūkumu. “Mēs nevēlamies būt nesagatavoti, ja notiks nelaime,” saka Rīgas pagasta iedzīvotāja, norādot uz nepieciešamību pēc drošām un ilgstošām patvertnēm. Iedzīvotāji aicina valsts un pašvaldību vadītājus pievērst lielāku uzmanību reģiona drošībai un nepieciešamībai nodrošināt šķērsli pret iespējamām krīzēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas