Zināma laika prognoze nākamajai nedēļaiLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 17:45
  • NRA
  • 5

Zināma laika prognoze nākamajai nedēļai

Laika apstākļu prognoze nākamajai nedēļai

Atskatoties uz laika apstākļiem, vēlamies informēt par gaidāmajām izmaiņām nākamajā darba nedēļā. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) ir izstrādājis prognozi, kas sola ievērojamas pārmaiņas laika apstākļos.

Mākoņu daudzuma pieaugums

Jaunās darba nedēļas pirmajā pusē tika prognozēts, ka mākoņu daudzums palielināsies visā Latvijā. Šis pieaugums var radīt ne tikai tumšākus laikapstākļus, bet arī palielināt lietus varbūtību.

Zināšanās par lietu pirmdienā

Īpaši jāpievērš uzmanība pirmdienai, kad, saskaņā ar LVĢMC datiem, dienas laikā daudzviet prognozēts lietus. Šādi laika apstākļi var ietekmēt ikdienas aktivitātes, kā arī transporta plūsmu, tāpēc aicinām iedzīvotājus plānot savus ceļojumus atbilstoši laikapstākļiem.

Dīķošanās un nepieciešamība pēc lietussargiem

Ņemot vērā iespēju lietus, iedzīvotājiem ieteicams paņemt līdz lietussargus un nodrošināties pret nepatīkamiem laika apstākļiem. Tāpat der atcerēties, ka laika apstākļi var ietekmēt arī citus aspektus, piemēram, lauksaimniecību un brīvā laika aktivitātes.

Prognozēs turpmākām dienām

Pēc pirmdienas laika apstākļi pakāpeniski varētu uzlaboties, taču līdz tam nepieciešams būt gataviem iespējamiem sarežģījumiem. LVĢMC turpinās sekot līdzi laika apstākļiem un informēt sabiedrību par turpmākajām izmaiņām. Aicinām sekot līdzi jaunākajai informācijai un sagatavoties iespējamajām pārmaiņām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas