• 2024. gada 30. augusts 11:17
  • NRA
  • 10

Zināms, kuras 15 skolas iekļuvušas "Zvaigžņu reitingā"

Par "Zvaigžņu reitingu"

Ata Kronvalda fonds, kas jau vairāku gadu garumā analizē Latvijas izglītības iestāžu sniegumu, ir izveidojis "Zvaigžņu reitingu", kurā iekļautas skolas ar ievērojamiem sasniegumiem 2023./2024. mācību gadā. Šis reitinga novērtējums sniedz iespēju izcelt skolu mācību kvalitāti un to sniegumu, kā arī palīdz vecākiem un skolēniem izvēlēties labākās izglītības iestādes.

15 izcilās skolas

Šogad "Zvaigžņu reitingā" iekļuvušas 15 vidusskolas un ģimnāzijas, kas demonstrējušas izcilus rezultātus gan mācību priekšmetu apguvē, gan papildu aktivitātēs. Sarakstā iekļautās skolas ir atzītas par vadošajām izglītības iestādēm, kas veicina vispusīgu attīstību un radošu pieeju mācībām.

Reitinga kritēriji

Reitinga izstrādē izmantoti vairāki būtiski kritēriji, tostarp skolēnu sasniegumi centralizētajos eksāmenos, skolotāju profesionalitāte, skolas pieejamie resursi un atbalsta pasākumi, kā arī mācību priekšmetu paplašināšanas iespējas. Šie aspekti kopā sniedz plašu skatu uz skolu efektivitāti un to, kā tās nodrošina kvalitatīvu izglītību.

Izaicinājumi un panākumi

Skolām, kas iekļuvušas reitingā, bijis jāsaskaras ar vairākiem izaicinājumiem, tostarp COVID-19 pandēmijas ietekmi uz mācību procesu. Tomēr šīs iestādes ir spējušas pielāgoties un atrast jaunas mācību pieejas, kas veicinājušas skolēnu izaugsmi un sekmību. Panākumi ir pierādījums skolotāju un administrācijas centieniem uzlabot mācību kvalitāti.

Nākotnes perspektīvas

"Zvaigžņu reitinga" atklāšana sniedz iespēju skolām ne tikai celt savu prestižu, bet arī mudināt citas izglītības iestādes izstrādāt un uzlabot savu mācību procesu. Ata Kronvalda fonda iniciatīva ir svarīgs solis ceļā uz Latvijas izglītības sistēmas kvalitātes uzlabošanu, un šis reitinga ziņojums kalpos par iedvesmu gan skolotājiem, gan skolēniem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas