Zinātnieki ir nosaukuši veselībai "drošāko" gaļu
Zinātnieki izpētījuši gaļas ietekmi uz veselību
Veselība ir viens no svarīgākajiem mūsdienu ierakstiem, un gaļa, ko mēs patērējam, spēlē nozīmīgu lomu mūsu labsajūtā. Dīkinas universitātes (Austrālija) Fizisko aktivitāšu un uztura institūta pētnieki ir veikuši pētījumu, lai noskaidrotu, kura gaļa ir veselīgākā izvēle. Rezultāti ir interesanti un mudina uz jaunu pieeju gaļas patēriņam.Veselīgākā gaļa ir minimāli apstrādāta
Saskaņā ar pētījumu, veselām un minimāli apstrādātām gaļām, piemēram, mājputnu gaļai un svaigai liellopa gaļai, ir augstāka uzturvērtība salīdzinājumā ar apstrādātu gaļu, piemēram, šķiņķi vai desu. Šāda veida gaļa nesatur nevajadzīgus konservantus un pievienotus pārtikas produktus, kas var negatīvi ietekmēt veselību.Izvēles nozīme veselīgā uzturā
Pētnieki uzsver, ka cilvēkiem ir svarīgi pievērst uzmanību gaļas izvēlei ikdienas uzturā. Rezultāti liecina, ka pāreja uz veselīgāku gaļu var palīdzēt samazināt dažādus veselības riskus, tostarp sirds slimību un diabēta risku. Mājputnu gaļa tiek uzskatīta par vienu no labākajām izvēlēm, arī tās augstā olbaltumvielu satura dēļ.Gatavošanas metodes var ietekmēt veselību
Ne tikai gaļas veids, bet arī tās sagatavošanas metode var ietekmēt tās ietekmi uz mūsu veselību. Pētnieki rekomendē izvairīties no ceptas vai kūpinātas gaļas, jo tās var radīt kaitīgas vielas. Tā vietā labāk izvēlēties vārītu vai ceptu gaļu, kas saglabā vairāk barības vielu un ir mazāk apstrādāta.Secinājumi un nākotnes perspektīvas
Šis pētījums skaidri norāda uz nepieciešamību izvēlēties veselīgākas gaļas alternatīvas un ņemt vērā to sagatavošanas metodes. Lai gūtu labumu no gaļas patēriņa, ir svarīgi būt informētam par to, kādas izvēles mēs pieņemam un kā tās ietekmē mūsu veselību. Zinātnieki aicina patērētājus būt apzinīgiem un izvēlēties gaļu, kas veicina labklājību, nevis to grauj.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit