• 2024. gada 27. augusts 21:15
  • NRA
  • 5

Zinātnieki izstrādājuši jaunu rīku pedagogu trūkuma mazināšanai

Zinātnieki izstrādā jaunu analītisko rīku

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnieki ir veiksmīgi pabeiguši jauna analītiskā rīka izstrādi, kas paredzēts pedagogu trūkuma mazināšanai vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs. Šis rīks ir izstrādāts, reaģējot uz Izglītības un zinātnes ministrijas pieprasījumu un tā mērķis ir prognozēt pedagogu pieprasījumu un piedāvājumu nākotnē.

Prognozēšana līdz 2050. gadam

Jaunais analītiskais rīks ne tikai palīdzēs izprast pašreizējo situāciju pedagogu tirgū, bet arī ļaus modelēt pedagogu nodarbinātību īstermiņā, vidējā un ilgtermiņā. Speciālisti strādā pie scenārijiem, kas sniedz prognozes līdz pat 2050. gadam, ņemot vērā dažādus demogrāfiskos un sociālos faktorus, kas ietekmē pedagoģisko jomu.

Risinājums pedagogu trūkumam

Pedagogu trūkums ir aktuāla problēma ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē. Izstrādātais rīks kalpos kā efektīvs instruments politikas veidotājiem un izglītības iestādēm, lai labāk saprastu, cik daudzi pedagogi būs nepieciešami dažādās izglītības iestādēs, kā arī kādi pasākumi jāveic, lai piesaistītu un saglabātu speciālistus šajā fieldā.

Turpmākā sadarbība un attīstība

RTU zinātnieki un Izglītības un zinātnes ministrija plāno turpināt sadarbību, lai uzlabotu rīka funkcionalitāti un precizitāti. Tas būs neaizvietojams instruments, lai sekmētu izglītības kvalitāti un nodrošinātu nepieciešamo pedagogu skaitu, kas ir būtisks bērnu un jauniešu izglītībā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas