4 augļi un ogas, kas satur maz cukura un kalorijuUzturs
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 08:45
  • NRA
  • 6

4 augļi un ogas, kas satur maz cukura un kaloriju

Ievads augļu un ogu pasaulē

Mūsdienās, kad veselīgs dzīvesveids un sabalansēta uztura izvēle kļūst arvien svarīgāka, daudzi cilvēki meklē augļus un ogas ar zemāku cukura un kaloriju saturu. Šie produkti ne tikai sniedz būtiskas barības vielas, bet arī palīdz saglabāt ideālu svaru un uzlabot vispārējo veselību. Šajā rakstā mēs apskatīsim četrus augļus un ogas, kas ir ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi.

1. Zemenes

Zemenes ir ne tikai populāras, bet arī veselīgas ogas, kas satur maz cukura un kaloriju. 100 gramos zemeņu ir apmēram 7 gramus cukura un tikai 32 kalorijas. Turklāt zemenes ir bagātas ar antioksidantiem, kas palīdz cīnīties ar iekaisumu un atjaunot šūnas.

2. Ceriņi

Ceriņi ir vēl viena lieliska izvēle, ja meklējat zemu cukura saturu. 100 gramos ceriņu ir aptuveni 8 gramus cukura un 50 kalorijas. Šie augļi ir iecienīti ne tikai to salduma dēļ, bet arī vitamīnu un minerālvielu klātbūtnes dēļ, kas veicina kardiovaskulārās veselības uzlabošanos.

3. Ūdensmelone

Ūdensmelone ir atsvaidzinošs auglis, kas ir ideāli piemērota karstajām dienām. 100 gramos ūdensmeloņu ir tikai apmēram 6 gramus cukura un 30 kalorijas. Ūdensmelone satur arī daudz ūdens, padarot to par lielisku izvēli hidratācijai, kā arī vitamīniem A un C.

4. Avokado

Lai gan avokado ir pazīstams ar to, ka satur taukus, tas ir ļoti zems cukura un kaloriju ziņā. 100 gramos avokado ir tikai apmēram 0,7 gramus cukura un vidēji 160 kalorijas. Avokado ir lielisks omega-3 taukskābju avots, kas veicina sirds veselību un normālu holesterīna līmeni.

Noslēgums

Uzmanoties no cukura un kaloriju daudzuma, ir svarīgi iekļaut savā uzturā augļus un ogas, kas sniedz nepieciešamās barības vielas un garšīgas garšas. Zemenes, ceriņi, ūdensmelone un avokado ir tikai daži piemēri, kā varam uzlabot savu uzturu, vienlaikus izbaudot dabu. Izvēlieties šos augļus un ogas, lai saglabātu veselīgu dzīvesveidu un baudītu ikdienas gardumus!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas