54 nedēļas Āfrikā. Pārkarst un nosalt vilciena kravas vagonā Mauritānijā
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 05:32
  • LSM
  • 7

54 nedēļas Āfrikā. Pārkarst un nosalt vilciena kravas vagonā Mauritānijā

Ceļojuma sākums: 54 nedēļas Āfrikā

Šī gada ceļojums uz Āfriku sola būt neaizmirstams. Mēs esam apņēmušies pavadīt 54 nedēļas, katrā no 54 valstīm pavadot pa nedēļai. Mūsu ceļojums sākas ar Kaboverdi – vietu, kas atrodas uz robežas starp Āfriku un Eiropu. Šis ir ideāls pagaidu punkts, kas ļaus mums pielāgoties tam, ko piedāvās Āfrikas kontinents.

Skarbās patiesības par laika apstākļiem

Kā jau bija gaidīts, neapšaubāmi viens no lielākajiem izaicinājumiem, ar ko saskarsimies, būs ekstremālās temperatūras. Kaboverdes karstums būs tikai neliels priekšskatījums tam, kas mūs sagaida kontinentālajā daļā. Cilvēka dabai ir jāmācās pielāgoties pārkaršanai, bet arī aukstumam, kas, kā izrādās, tikpat labi var mūs pārsteigt.

Neērts piedzīvojums: nosalt vilciena kravas vagonā Mauritānijā

Viens no neparastākajiem mirkļiem mūsu ceļojumā notika Mauritānijā, kad pēc karstuma nācās saskarties ar negaidītu aukstumu. Kaut arī Āfrika ir pazīstama ar savām karstajām dienām, naktīs temperatūras var krasi pazemināties. Mēs atradāmies vilciena kravas vagonā, kur ārējais sals mammēja mūsu ķermeņus. Tā bija pieredze, kas mūs iemācīja ne tikai iepriekš plānot savus ceļojumus, bet arī izprast, cik nepastāvīgi var būt laika apstākļi.

Secinājumi un nākotnes plāni

Šīs divas nedēļas – Kaboverdē un Mauritānijā – ir tikai sākums mūsu ceļojuma piedzīvojumiem. Aizraujošs un grūts ceļš mūsu priekšā sagādā daudz pārsteigumu, un mēs esam apņēmības pilni tikt galā ar visiem izaicinājumiem. Ir skaidrs, ka pieredze Āfrikā mūs ne vien ierakstīs savās atmiņās, bet arī mācīs par dzīvi, dabu un pt redzējuma.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas