78 gadus vecajam eksprezidentam Toledo piespriests 20 gadu cietumsodsPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 11:19
  • NRA
  • 5

78 gadus vecajam eksprezidentam Toledo piespriests 20 gadu cietumsods

Eksprezidenta Toledo tiesas lēmums

Peru tiesa pirmdien, 2023. gada 23. oktobrī, piesprieda 78 gadus vecajam bijušajam valsts prezidentam Alehandro Toledo cietumsodu uz vairāk nekā 20 gadiem. Šis lēmums saistīts ar smagu noziegumu - kukuļu ņemšanu miljoniem ASV dolāru apmērā no Brazīlijas būvniecības uzņēmuma "Odebrecht".

Kukuļošanas shēma

Saskaņā ar prokuratūras izmeklēšanu, Toledo, kurš bija prezidents no 2001. līdz 2006. gadam, saņēmis kukuļus, lai veicinātu "Odebrecht" investīcijas Peru infrastruktūras projektos. Kukuļi bijuši vairāk nekā 20 miljonu dolāru apmērā, kas tika maksāti, lai uzņēmums iegūtu valdības līgumus un nodrošinātu savas intereses valstī.

Sabiedrības reakcija

Šis spriedums ir radījis plašu rezonansi Peru sabiedrībā. Daudzi uzskata, ka tas ir solis uz priekšu, cīnoties pret korupciju, kas skāra valsti pēdējo gadu laikā. Kopš "Odebrecht" korupcijas skandāla izbūšanas, kas atklāja plašas kukuļošanas shēmas visā Latīņamerikā, Peru ir centusies nostiprināt likumību un pārredzamību valdībā.

Alehandro Toledo un viņa nākotne

Alehandro Toledo ir pirmais Peru prezidents, kurš notiesāts par korupciju, un viņa liktenis tagad ir apgrūtināts. Neskatoties uz viņa vēsturi un solījumiem, ka nekad nav ņēmis kukuļus, tiesas lēmums aizliedz viņam atgriezties politikā un viņam būs jāizcieš cietumsods, kamēr viņa apelācija pret spriedumu tiks izvērtēta. Iespējams, ka tā būs nozīmīga mācība arī citiem politiskajiem līderiem reģionā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas