84% EM budžeta nākamgad tērēs uzņēmējdarbības atbalstam un iedzīvotāju mājokļu programmāmLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 10:21
  • NRA
  • 6

84% EM budžeta nākamgad tērēs uzņēmējdarbības atbalstam un iedzīvotāju mājokļu programmām

Ekonomikas ministrijas budžets 2025.gadā

Šogad Ekonomikas ministrija (EM) ir paziņojusi par saviem plāniem attiecībā uz budžetu 2025.gadam. Saskaņā ar jaunākajiem datiem, 84% no budžeta tiks novirzīti uzņēmējdarbības atbalstam, mājokļu programmām un iekšējā tirgus uzraudzībai. Tas liecina par skaidru apņemšanos veicināt valsts ekonomikas attīstību un sniegt atbalstu iedzīvotājiem.

Uzņēmējdarbības konkurētspējas veicināšana

Lielākais budžeta daļas īpatsvars, kas tiks tērēts uzņēmējdarbības konkurētspējas atbalstam, ir nozīmīgs solis Latvijas ekonomikas stiprināšanai. Uzņēmumiem tiks pieejami fonds, kas palīdzēs attīstīt jaunas tehnoloģijas, uzlabot ražošanas procesos un palielināt eksportspēju. Šis atbalsts varētu stimulēt inovācijas un radīt jaunas darba vietas, kas ir īpaši svarīgi nestabilajos ekonomiskajos apstākļos.

Mājokļu programma un atbalsts iedzīvotājiem

Papildus uzņēmējdarbības atbalstam, nozīmīgs budžeta apjoms tiks novirzīts arī mājokļu politikas īstenošanai. Tam ir liela nozīme iedzīvotājiem, jo mājokļu pieejamība ir aktuāls jautājums, īpaši lielajās pilsētās. EM plāno ieviest programmas, kas atvieglos dzīvesvietas iegādi, kā arī sniegs atbalstu mājokļu uzlabošanai un energoefektivitātes paaugstināšanai.

Iekšējā tirgus uzraudzība

Vēl viena svarīga joma, kur tiks ieguldīti līdzekļi, ir iekšējā tirgus uzraudzība. Tas nodrošinās patērētāju tiesību aizsardzību un veselīgu konkurenci tirgū. Palielināta uzmanība šai jomai palīdzēs novērst negodīgas prakses un veicinās taisnīgu tirgus vidi.

Secinājums

Kopumā EM plānotais budžets 2025.gadam, kas sastāda 167,8 miljonus eiro, ir orientēts uz uzņēmējdarbības un iedzīvotāju atbalstu. Šīs iniciatīvas ne tikai veicinās ekonomikas izaugsmi, bet arī uzlabos Latvijas iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas