Ābolu laiks: trīs vienkārši, bet ģeniāli veidi, kā tos sagatavot ziemai

Ābolu laiks ir klāt

Ābolu ražas laiks ir īstā sezona, kad varam izbaudīt šo garšīgo un veselīgo augli pilnā mērā. Ir pienācis brīdis ne tikai tos ēst svaigus, bet arī domāt par to sagatavošanu ziemai. Šis raksts sniegs trīs vienkāršus, bet ģeniālus veidus, kā sagatavot ābolus, lai varētu baudīt to garšu arī aukstajos ziemas mēnešos.

Plātsmaizes un pīrāgi

Pirmais solis, kad ābolu augļu pārbagātība ir apmierinājusi jūsu kāri, ir sākt cept gardas plātsmaizes un pīrāgus. Šie saldie našķi ir ne vien populāri, bet arī viegli pagatavojami. Varat izmantot iecienītās receptes vai izmēģināt jaunas kombinācijas ar kanēļa, riekstu vai rozīņu piedevām. Ceptas plātsmaizes ir lielisks veids, kā saglabāt sezonas garšu un iepriecināt savu ģimeni un draugus.

Ābolu zaptes un mērces

Kad plātsmaizes un pīrāgi ir izcepti, laiks ķerties pie zaptes un mērču vārošanas. Septembris ir ideāls mērcēm un biezeņiem, un ābolu restos varat pagatavot dažādas garšīgas kombinācijas. Ābolu un kanēļa zaptēm vai ābolu-biešu mērcei ir vieta katra mājās. Šie aukstos ziemas vakaros būs lielisks papildinājums gaļas ēdieniem vai vienkārši kā maigs saldums ar brokastu putrām.

Kaltēti āboli: klasika, kas noteikti jāizmēģina

Un visbeidzot, neaizmirstiet par kaltētajiem āboliem! Šī ir klasika, kas sniedz brīnišķīgu garšu un nodrošina ābolu uzkrāšanu visai ziemai. Kaltēti āboli ir lielisks uzkodu variants, ko var lietot arī cepšanā vai pievienot putrām un salātiem. Turklāt kaltēšana ir viena no vienkāršākajām un veselīgākajām kombinācijām, lai ilgstoši baudītu ābolu garšu. Ziemā, kad dabā ir maz svaigu augļu, pagatavotie āboli sniegs ne tikai garšīgu piedevu, bet arī atgādinājumu par ražas laiku, kad viss apkārt ir krāsains un bagātīgs. Ieviesiet šos vienkāršos, bet ģeniālos sagatavošanas veidus savā ziemas ēdienkartē un baudiet ābolu labumus visu auksto mēnešu garumā!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas