Abu Meri: slimnīcas faktiski pieraksta pacientus uz operācijām, kurām nauda nav paredzētaPar veselību
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Abu Meri: slimnīcas faktiski pieraksta pacientus uz operācijām, kurām nauda nav paredzēta

Problēmas ar slimnīcu finansējumu

Slimnīcas Latvijā saskaras ar nopietnām finanšu plānošanas problēmām, kas negatīvi ietekmē pacientu aprūpi. Kā izteicies veselības ministrs Hosams Abu Meri, nesenajā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma", slimnīcas faktiski pieraksta pacientus uz operācijām, par kurām nav pieejams finansējums.

Patikšanas pacienta pieraksta procesā

Ministra teiktais liecina, ka, neskatoties uz esošo situāciju, veselības aprūpes iestādes turpina aicināt pacientus uz operācijām. Šāds process rada riskus ne tikai ārstniecības kvalitātei, bet arī pacienta emocionālajai un fiziskajai labklājībai, jo viņi tiek maldināti par reālo iespēju saņemt ārstēšanu.

Finansēšanas trūkumi un iespējamās sekas

Finansēšanas plānošanas trūkums noved pie tā, ka slimnīcas nespēj nodrošināt nepieciešamos resursus operācijām. Šādā situācijā var rasties ilgas gaidīšanas rindas, un pacienti var ciest no neatliekamām veselības problēmām, kam nepieciešama ātra iejaukšanās. Abu Meri uzsver, ka tas ir jautājums, kas ir steidzami jārisina.

Potenciālie risinājumi un nākotnes perspektīvas

Veselības ministrs aicina slimnīcas uzlabot plānošanas praksi un veikt nepieciešamās izmaiņas, lai nodrošinātu, ka katra operācija tiek finansēta un plānota atbilstoši pieejamiem resursiem. Ir nepieciešama sistemātiska pieeja, lai uzlabotu veselības aprūpes sistēmas drošību un efektivitāti. Slimnīcu vadībai jāuzlabo sadarbība ar valdību saistībā ar finansējuma piešķiršanu, lai nodrošinātu labāku ārstēšanu visiem pacientiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas