Ministrs: Slimnīcām ir problēmas ar finansējuma plānošanuZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Ministrs: Slimnīcām ir problēmas ar finansējuma plānošanu

Veselības ministra atklājumi

Veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) šonedēļ izteica satraucošas atziņas par Latvijas slimnīcu finansējuma plānošanas problēmām. Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" viņš uzsvēra, ka šobrīd slimnīcas saskaras ar nopietnām grūtībām, plānojot finansējumu operācijām, kas netiek segtas ar piešķirto budžetu.

Pacientu pieraksti un plānošanas trūkumi

Ministrs norādīja, ka slimnīcas bieži vien pieraksta pacientus uz operācijām, kurām nauda nav paredzēta. Tas rada situāciju, kad ārsti un medicīnas iestādes ir spiesti darba procesus plānot ārpus ierobežotā finansējuma ietvariem, kas savukārt var negatīvi ietekmēt vispārējo veselības aprūpes kvalitāti un pacientu apmierinātību.

Finansējuma stabilitātes nodrošināšana

Viens no galvenajiem izaicinājumiem, ar kuriem saskaras veselības nozare, ir ilgtspējīga un stabila finansējuma nodrošināšana. Ministrs uzskata, ka nepieciešams veikt sistemātiskas izmaiņas budžeta plānošanā, lai slimnīcas varētu labāk prognozēt savus izdevumus un plānot pakalpojumu sniegšanu. Tādējādi varētu samazināt neplānotu izdevumu rašanās riskus un uzlabot pacientu aprūpes kvalitāti.

Aicinājums uz rīcību

Aicinot uz steidzamu rīcību, Abu Meri norādīja, ka, lai risinātu šīs problēmas, ir nepieciešama cieša sadarbība starp veselības ministriju un slimnīcām. Tikai kopīgiem spēkiem un ar atbilstošu finansējuma plānošanu iespējams nodrošināt kvalitatīvu veselības aprūpi visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas