Ostas teritorijā Kundziņsalā sāk būvēt teju 40 miljonu eiro vērto robežšķērsošanas infrastruktūru
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 10:25
  • LSM
  • 4

Ostas teritorijā Kundziņsalā sāk būvēt teju 40 miljonu eiro vērto robežšķērsošanas infrastruktūru

Robežšķērsošanas infrastruktūras būvniecība Kundziņsalā

Neapbūvētā ostas teritorijā Rīgā, Kundziņsalā, sākti nozīmīgi būvdarbi, kas saistīti ar robežšķērsošanas infrastruktūru. Saskaņā ar informāciju, ko sniedza VSIA "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ), šis projekts tiek īstenots ar mērķi uzlabot transporta plūsmu un nodrošināt efektīvāku robežkontroli.

Projekta izmaksas un plānotās ēkas

Projekta kopējās izmaksas sasniegs teju 40 miljonus eiro, kas liecina par tā stratēģisko nozīmi valsts drošības un ekonomikas jomā. Būvniecības ietvaros plānots izveidot stāvlaukumus transportlīdzekļiem, kā arī galveno administratīvo ēku, kurā darbosies Valsts ieņēmumu dienests, Valsts robežsardze un Pārtikas un veterinārais dienests.

Inovācijas un drošība

Saistībā ar mūsdienu prasībām, projektā paredzēta arī kravu kontroles rentgena iekārtu ieviešana. Tas ļaus efektīvi uzraudzīt un pārbaudīt kravu plūsmu, nodrošinot augstāku drošību ostas teritorijā. Turklāt, būvniecībā tiks iekļauti kontroles paviljoni un saimniecības ēka, kas papildinās infrastruktūru un veicinās darbinieku komfortu.

Reakcija un nākotnes perspektīvas

Šī uzsāktā būvniecība ir svarīgs solis, lai uzlabotu Latvijas ostu konkurētspēju un nodrošinātu drošu un efektīvu robežšķērsošanu. Paredzams, ka šī infrastruktūra ne tikai veicinās ekonomisko attīstību, bet arī stiprinās valsts drošību kopumā, uzsverot Latvijas kā transporta mezgla nozīmi reģionā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas