Ārvalstu investoru padome Latvijā rosina samazināt virsstundu apmaksuZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Ārvalstu investoru padome Latvijā rosina samazināt virsstundu apmaksu

Ārvalstu investoru padomes priekšlikums

Ārvalstu investoru padome Latvijā (FICIL) ceturtdien, 17. oktobrī, izteikusi ierosinājumu samazināt piemaksu par virsstundu darbu visās tautsaimniecības nozarēs. Šī iniciatīva tika apspriesta Cilvēkkapitāla attīstības padomes sēdē, kurā piedalījās Ekonomikas ministrijas pārstāvji.

Izmaiņu nepieciešamība

FICIL pārstāvji uzsver, ka šādas izmaiņas varētu veicināt konkurētspēju un elastīgumu darba tirgū. Mērķis ir nodrošināt labāku darba apstākļu radīšanu un uzņēmumu attīstību, kas ir īpaši svarīgi, ņemot vērā Latvijas ekonomikas izaicinājumus un pieaugošo konkurenci Baltijas un Eiropas reģionā.

Reakcija no uzņēmējiem

Uzņēmēju vidū šis priekšlikums jau radījis diskusijas. Daži uzskata, ka piemaksu samazināšana var stimulēt papildus darbu un palīdzēt uzņēmumiem optimizēt izmaksas, savukārt citi brīdina, ka tas var ietekmēt darbinieku motivāciju un apmierinātību ar darbu.

Ekonomikas ministrijas viedoklis

Ekonomikas ministrija (EM) atzīst, ka šajā jautājumā nepieciešama plaša apspriešana un izvērtēšana. EM norāda, ka ir svarīgi atrast līdzsvaru starp uzņēmumu vajadzībām un darbinieku interesēm, lai neapdraudētu sociālo taisnīgumu un darba apstākļus.

Nākotnes perspektīvas

Šī iniciatīva kalpo kā pirmais solis diskusijai par darba apstākļiem Latvijā. FICIL plāno turpināt sadarbību ar valdību, lai meklētu risinājumus, kas veicinātu ekonomisko izaugsmi, tajā pašā laikā nenomācot darbinieku tiesības un labklājību. Visi iesaistītie aicina uz aktīvu dialogu, lai kopīgi meklētu visiem izdevīgākos risinājumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas