Jāšanas sporta nedienas: "Kleistos" aizdomas par piesārņojumu, sporta bāzi pārņems IZMCiti/Sports
Foto un virsraksts: Delfi

Jāšanas sporta nedienas: "Kleistos" aizdomas par piesārņojumu, sporta bāzi pārņems IZM

Latvijas Jātnieku federācijas problēmas turpinās

Ilgāku laiku Latvijas Jātnieku federācija (LJF) ir nonākusi dažādās peripetijās, taču nesen pievienojusies jaunā problēma, kas rada bažas sporta sabiedrībā. Federācija ir saskārusies ar draudiem no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), kas gatavojas pārņemt LJF galveno bāzi.

Piesārņojuma aizdomas ietekmē sporta bāzi

LJF galvenā bāze ne tikai ir pakļauta potenciālam pārņemt bāzei no valsts institūcijām, bet arī pastāv aizdomas par apkārtējās vides piesārņojumu šīs teritorijas tuvumā. Šīs bažas rada satraukumu sportistu un treneru vidū, jo piesārņojums var ietekmēt ne tikai sporta procesu, bet arī dalībnieku veselību un drošību.

Bāzes pārņemšana un tās sekas

Ja IZM patiešām pārņems LJF bāzi, tas var radīt nopietnas sekas gan sporta organizācijai, gan jāšanas sporta kustībai kopumā. Sadarbība ar valsts institūcijām var noderēt, taču esošās problēmas var kavēt attīstību un vienotību sportā. Jātnieku federācija ir aicinājusi valdību pievērst uzmanību šīm bažām un meklēt risinājumus, pirms pieņem liela mēroga lēmumus.

Nākotnes perspektīvas

Ir svarīgi, lai LJF varētu turpināt savu darbību un attīstību, neskatoties uz šiem izaicinājumiem. Federācija uzsver nepieciešamību pēc skaidrības un atbalsta no valsts, lai nodrošinātu drošu un veselīgu vidējo sportistu attīstību. Jāšanas sporta faniem un dalībniekiem ir jāpaliek vienotiem, lai risinātu šīs krīzes un aizsargātu savu sporta veidu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas