ISW: Krievijai neizdodas gūt starptautisku atbalstu BRICS samitāZiņas
Foto un virsraksts: Diena

ISW: Krievijai neizdodas gūt starptautisku atbalstu BRICS samitā

Krievijas cerības uz atbalstu

Krievija, neskatoties uz centieniem, nav spējusi iegūt nepieciešamo starptautisko atbalstu BRICS samitā, kas notika Kazaņā. Šis rezultāts ir liels sitiens Kremlim, kurš cerēja nostiprināt savu pozīciju starptautiskajā arēnā, īpaši pēc sankcijām, kas tikušas vērstas pret to sakarā ar Ukraina.

Kazaņas deklarācija runā pati par sevi

Trešdien pieņemtā Kazaņas deklarācija kalpo kā pierādījums, ka neviena no dalībvalstīm nav izrādījusi atbalstu Krievijas redzējumam par globālajiem jautājumiem. ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi norāda, ka deklarācija atklāj dalībvalstu nevēlēšanos demonstrēt solidarity ar Krieviju, kas parāda, ka Maskava vairs nav spējīga piesaistīt partneru atbalstu.

BRICS dalībvalstu nostāja

Dalībvalstu nostāja pret Krieviju BRICS samītā liecina par to, ka šobrīd ir vērojama ievērojama šķelšanās. Daudzas valstis dod priekšroku veidot sadarbību ar rietumiem, kas liecina par Krievijas lomu starptautiskajā politikā joprojām samazināšanos. ISW uzskata, ka šāda attieksme ir saistīta ar globālo spēku un interešu izmaiņām.

Nākotnes perspektīvas

Ja Krievija vēlētos atgūt ietekmi un panākt starptautisko atbalstu, tai būtu jāizstrādā jauna stratēģija, kas ņemtu vērā mūsdienu ģeopolitiskos apstākļus. Šī samita rezultāti skaidri norāda, ka Krievijas spējas ietekmēt pasaules notikumus ir būtiski samazinājušās. Ekvivalenta un ilgtspējīga sadarbība ar citām BRICS valstīm varētu būt nākotnes ceļš, tomēr tas prasīs lielas izmaiņas pašas Krievijas politikā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas