Mieriņa: Krievijas sabiedrības pienākums ir vērsties pret valsts pastrādātajiem noziegumiemPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 14:31
  • NRA
  • 7

Mieriņa: Krievijas sabiedrības pienākums ir vērsties pret valsts pastrādātajiem noziegumiem

Mieriņa uzsver starptautiskās sabiedrības apņēmību

Ceturtdien, atklājot Starptautiskās Krimas platformas trešo parlamentāro samitu, Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) pauda skaidru un nepārprotamā nostāju: starptautiskā sabiedrība nesamierināsies ar Krievijas imperiālismu. Šie vārdi ir svarīga atgādinājums par nepieciešamību stiprināt solidaritāti un apņēmību cīņā pret agresiju, kas skar ne tikai Ukrainu, bet arī visas demokrātiskās valstis.

Krievijas sabiedrības loma

Mieriņa uzsvēra, ka ir svarīgi, lai Krievijas sabiedrība aktivāk iesaistītos savas valsts rīcības izvērtēšanā. "Mums ir jāizsaka savas domas par valsts pastrādātajiem noziegumiem," viņa teica, aicinot ikvienu Krievijas pilsoni uzņemties atbildību par notiekošo. Tādējādi tiek aicināti ne tikai valdības pārstāvji, bet arī parastie cilvēki, kuriem jāapzinās situācijas nopietnība un nepieciešamība rīkoties.

Starptautiskā solidaritāte un atbalsts

Samita laikā Mieriņa uzsvēra, ka pasaules valstīm ir jāspēj sniegt atbalstu Ukrainai un citām valstīm, kas tiek apdraudētas no Krievijas puses. "Mēs nevaram palikt vienaldzīgi, redzot, kā mūsu kaimiņvalsts cieš," sacīja viņa. Starptautiskā solidaritāte ir būtiskākais rīks, lai neatļautu Krievijai turpināt agresiju un sagraut miera ideālus.

Nākotnes perspektīvas

Samits skaidri parādīja, ka Krievijas imperiālisms būtu jānovērš visi iespējamie līdzekļi. Mieriņa aicina gan Latviju, gan citas valstis turpināt strādāt pie kopīgām stratēģijām, lai aizsargātu demokrātiju un cilvēktiesības. "Mūsu pienākums ir ne tikai runāt, bet arī rīkoties," viņa teica, uzsverot nepieciešamību izstrādāt konkrētus soļus, lai nostiprinātu starptautisko regulējumu un novērstu līdzīgu agresiju nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas