Siliņa: Latvija dara savu, lai palīdzētu nodrošināt Ukrainas uzvaruZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Siliņa: Latvija dara savu, lai palīdzētu nodrošināt Ukrainas uzvaru

Latvijas apņemšanās atbalstīt Ukrainu

Ministru prezidente Evika Siliņa uzsvēra, ka Latvijas galvenais mērķis ir panākt taisnīgu mieru Ukrainā. Šī ir svarīga prioritāte ne tikai Latvijas valdībai, bet arī visai starptautiskajai sabiedrībai. Siliņa atcerējās, ka, lai sasniegtu šo mērķi, Krievija ir jāaptur, un Latvija aktīvi strādā, lai sniegtu nepieciešamo atbalstu Ukrainai.

Starptautiskā Krimas platforma

Siliņa piedalījās Starptautiskās Krimas platformas trešā parlamentārā samita atklāšanā, kur tika diskutēti svarīgi jautājumi par Krievijas agresiju un tās sekām. Platforma ir izveidota, lai mobilizētu starptautisko kopienu un veicinātu efektīvus soļus, kas vērsti uz Krievijas darbību novēršanu un Ukrainas suverenitātes atjaunošanu.

Latvijas loma starptautiskajā atbalstā

Siliņa norādīja, ka Latvija, kā Baltijas valsts, apzinās savu lomu reģionālajā un globālajā līmenī. Valsts turpina sniegt militāro un humanitāro palīdzību Ukrainai, kā arī atbalsta sankciju ieviešanu pret Krieviju. Latvija aktīvi mudina citas valstis pievienoties šiem centieniem, uzsverot solidāritātes nozīmi.

Uzvaras ceļš un taisnīgs miers

Ministru prezidente skaidroja, ka ilgtermiņa mērķis ir ne tikai uzvarēt militārajā konfliktā, bet arī panākt taisnīgu mieru, kas respektē Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti. Siliņa uzskata, ka ir nepieciešams turpināt konsultācijas un sadarbību ar starptautiskajām organizācijām, lai nodrošinātu, ka Ukrainā tiktu īstenoti ilgstoši risinājumi, kas novērstu līdzīgu konfliktu atkārtošanos nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas