Lai pasargātu īpaši aizsargājamu sugu Latvijā, izveidots jauns mikroliegumsReģionos
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 11:00
  • NRA
  • 5

Lai pasargātu īpaši aizsargājamu sugu Latvijā, izveidots jauns mikroliegums

Jauns mikroliegums melnā stārķa aizsardzībai

Dabas aizsardzības pārvalde ir izveidojusi jaunu mikroliegumu, lai aizsargātu Latvijā īpaši aizsargājamo melnā stārķa sugu. Šis solis veikts Krāslavas novada Kastuļinas pagastā, un tas ir būtisks pasākums, lai nodrošinātu šīs retās putnu sugas izdzīvošanu un vairošanos.

Oficiālais paziņojums

Informācija par šī mikrolieguma izveidi ir sniegta oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Šādas iniciatīvas ir nepieciešamas, ņemot vērā melnā stārķa populācijas samazināšanos un to biotopu degradāciju. Mikroliegums nodrošinās aizsardzību ne tikai melno stārķu ligzdām, bet arī to barošanās apgabaliem, kas ir izšķirīgi šīs sugas ģimenesdzīvei.

Daļa no plašākas vides aizsardzības stratēģijas

Mikrolieguma izveide ir daļa no Latvijas vides aizsardzības stratēģijas, kas vērsta uz īpaši aizsargājamu sugu un to dzīvotņu saglabāšanu. Dabas aizsardzības pārvalde norāda, ka šādu pasākumu īstenošana ir būtiska, lai reaģētu uz dabas aizsardzības izaicinājumiem, kā arī veicinātu bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu valstī.

Aicinājums sabiedrībai

Dabas aizsardzības eksperti mudina sabiedrību būt aktīviem un iesaistīties vides aizsardzības procesos, lai kopīgi pasargātu dabas mantojumu. Katram no mums ir iespēja sniegt ieguldījumu, iepazīstoties ar vietējām ekosistēmām un to vajadzībām. Dabas aizsardzības pārvalde turpinās strādāt pie jauniem projektiem un iniciatīvām, lai pasargātu Latvijas dabu un tās unikālās sugas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas