Dezinformācijas atmaskošanas un medijpratības veiksmes un neražas. Video tiešraideSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

Dezinformācijas atmaskošanas un medijpratības veiksmes un neražas. Video tiešraide

Video skaties šeit
Tiešraidi skaties šeit

Pasākuma ievads un programma

Ceturtdien, 24. oktobrī, Valsts kancelejā tiks atklāta pasaules medijpratības un informācijpratības nedēļas programma Latvijā. Šis pasākums ir daļa no intensīvām starptautiskām aktivitātēm, kuru mērķis ir veicināt informācijas etiķeti, kritisko domāšanu un cīņu pret dezinformāciju. Lielāko uzmanību pievērsīs jautājumiem par medijpratību un informācijpratību, kas ir īpaši aktuāli mūsdienu sabiedrībā.

Uzrunas un viesi

Atklāšanā plānots dzirdēt pārstāvjus no Valsts kancelejas, Kultūras ministrijas, UNESCO Latvijas nacionālās komisijas, Ārlietu ministrijas un citām iestādēm. Šo institūciju speciālisti dalīsies ar savām atziņām un pieredzi, atskatoties uz medijpratības un informācijpratības aktualitātēm ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē. Tiks skaidrota nozīme, kādu šī prasme ieņem politiskajos, sociālajos un kultūras procesos.

Video tiešraide un iespējas sekot līdzi

Pasākuma gaita tiks translēta tiešsaistē, un ikviens interesents varēs sekot līdzi notikumiem portālā "Delfi". Šī ir lieliska iespēja tiem, kuri vēlas uzzināt vairāk par jaunākajiem pētījumiem un iniciatīvām medijpratības jomā, kā arī diskutēt un uzdot jautājumus attiecībā uz nepieciešamību izprast un kritiski izvērtēt informāciju.

Veiksmes stāsti un izaicinājumi

Pasākuma laikā tiks runāts ne tikai par veiksmes stāstiem, kas saistīti ar medijpratības attīstību, bet arī par izaicinājumiem, ar kuriem saskaras gan izglītības iestādes, gan plašsaziņas līdzekļi. Dezinformācijas straujā izplatīšanās un tehnoloģiju attīstība rada jaunus apstākļus, kas prasa radošu pieeju un stratēģijas medijpratības stiprināšanai.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Šis pasākums ar savu saturu ne tikai apzinās esošās problēmas, bet arī palīdz izstrādāt risinājumus, lai radītu izglītību un pārliecību sabiedrībā par informācijas izvērtēšanas nepieciešamību. Noslēgumā, vēlamos rezultātus var sasniegt tikai kopīgiem spēkiem, apvienojot resursu potenciālu un pastiprinot sadarbību starp dažādām institūcijām un sabiedrību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas