Pārtikas pakas turpmāk saņems trūcīgie un krīzē nonākušie; maznodrošinātajiem neizsniegs Sabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

Pārtikas pakas turpmāk saņems trūcīgie un krīzē nonākušie; maznodrošinātajiem neizsniegs

Pārtikas pakas vairs nebūs pieejamas maznodrošinātajiem

No nākamā gada Latvijā tiks veiktas būtiskas izmaiņas pārtikas paku izsniegšanā. Saskaņā ar Labklājības ministrijas (LM) informāciju, pārtikas pakas vairs netiks pieejamas cilvēkiem ar maznodrošinātā statusu. Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā budžeta taupības pasākumus.

Fokusēšanās uz trūcīgajiem un krīzē nonākušajiem

Turpmāk pārtikas pakas būs pieejamas tikai trūcīgajiem un tiem, kuri nonākuši krīzes situācijās. Tas attiecas gan uz Latvijas iedzīvotājiem, gan uz Ukrainas bēgļiem, kuri meklē patvērumu Latvijā. LM uzsver, ka prioritāte tiks piešķirta tieši tām ģimenēm un indivīdiem, kuriem ir vissmagākā situācija.

Ietekme uz maznodrošinātajiem

Šīs izmaiņas rada bažas par to, kā tās ietekmēs maznodrošināto iedzīvotāju dzīvi. Daudzi no viņiem paļāvās uz pārtikas pakām, lai nodrošinātu sev un savām ģimenēm pamata uztura vajadzības. Tagad, kad šī atbalsta forma tiek ierobežota, ir jautājumi par to, ko darīs šie cilvēki un kādas citas atbalsta formas varētu tikt ieviestas.

LM viedoklis

Labklājības ministrija norāda, ka šīs izmaiņas ir nepieciešamas taisnīgas resursu sadales nodrošināšanai. Tomēr, kā rāda daudzu organizāciju un sabiedrības viedoklis, ir nepieciešama detalizētāka plānošana, lai neapdraudētu tos, kuri jau tā dzīvo nelabvēlīgos apstākļos.

Kopīgas rīcības nepieciešamība

Sabiedrībā rodas nepieciešamība pēc diskusijām par risinājumiem, kas varētu palīdzēt maznodrošinātajiem. Daudzas nevalstiskās organizācijas aicina valdību atjaunot vai pārskatīt atbalsta mehānismus, lai nodrošinātu, ka neviena iedzīvotāju grupa netiek aizmirsta grūtajos laikos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas