Cihanouska: Baltkrievijas prezidenta tā dēvētās «vēlēšanas» ir farss
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 07:43
  • LSM
  • 3

Cihanouska: Baltkrievijas prezidenta tā dēvētās «vēlēšanas» ir farss

Svjatlana Cihanouska izdara smagas apsūdzības

Trimdā dzīvojošā Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska ir izteikusi smagas apsūdzības par nākamgad gaidāmajām prezidenta vēlēšanām, kuras, viņasprāt, ir vienkārši farss. Cihanouska, kura pašlaik dzīvo Lietuvā, ir aktīva Baltkrievijas demokrātiskās kustības pārstāve un iepazīstina pasauli ar reālo situāciju savai valstij.

Farsa iezīmes un varas iestāžu nostāja

Cihanouska uzsver, ka Baltkrievijas varas iestāžu rīcība un iepriekšējās vēlēšanas ir pierādījušas, ka primārais mērķis ir saglabāt varu ar visiem iespējamiem līdzekļiem. Pēdējo gadu laikā, kopš Aleksandra Lukašenko atrašanās pie varas, vēlēšanas ir bijušas apšaubāmas un neregulāras, un neviena no tām nav bijusi pamatota ar starptautiskajiem standartiem.

Starptautiskā sabiedrība aicināta rīkoties

Cihanouska aicina starptautisko sabiedrību neatzīt nākamgad izsludinātās vēlēšanas. Viņa uzsver, ka tikai reālas demokrātiskas vēlēšanas, pie kādām nonāks Baltkrievija, varēs atjaunot taisnīgu un pārstāvošu valdību, kura patiesi kalpos tautai, nevis atsevišķu interešu grupējumiem.

Turpmākās darbības un opozīcijas centieni

Opozīcija, ko pārstāv Cihanouska, turpina meklēt veidus, kā mobilizēt sabiedrību un starptautisko atbalstu. Viņa paudusi, ka ir nepieciešams apvienot spēkus, lai cīnītos pret tirāniju un veicinātu pārmaiņas Baltkrievijā. Cihanouska apgalvo, ka tautas balsojums ir nākamais solis ceļā uz brīvu un demokrātisku valsti.

Nobeiguma vārdi

Šobrīd, kad 2024. gads tuvojas, un izsistās signāls par potenciālajām vēlēšanām, kļūst arvien svarīgāk nodrošināt, lai Baltkrievijas iedzīvotāju balsis tiktu sadzirdētas. Cihanouskas paustās bažas liecina par nepieciešamību aktīvi izglītot un informēt sabiedrību par notiekošajām pārmaiņām un ievērības cienīgāko rīcību – protestiem, nevardarbīgām akcijām un starptautisko sabiedrību mobilizēšanu, lai izbeigtu Lukašenko varu un atvērtu ceļu uz demokrātisku Baltkrieviju.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas