Ignorējot kritiku, Gutērrešs apmeklē PutinuZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Ignorējot kritiku, Gutērrešs apmeklē Putinu

Kritikas viļņi un ANO ģenerālsekretāra lēmums

Neskatoties uz asu kritiku, kas vērsta pret viņa lēmumu apmeklēt Krieviju, ANO ģenerālsekretārs Antonio Gutērrešs ir ieradies Kazaņā, kur piedalās Kremļa organizētajā BRICS samitā. Šis gājiens ir izraisa neapmierinātību ne tikai Ukrainā, bet arī starptautiskajā sabiedrībā, kas jautā par šādas vizītes nepieciešamību, ņemot vērā Krievijas iebrukumu Ukrainā un plašākas ģeopolitiskās spriedes.

BRICS samits un tā nozīme

BRICS samits, kuru organizē Krievija, pulcē piecus lielākos attīstības ekonomiku pārstāvjus: Brazīliju, Krieviju, Indiju, Ķīnu un Dienvidāfriku. Šī starptautiskā platforma ir izveidota, lai veicinātu ekonomisko sadarbību un politisko dialogu starp šīm valstīm. Tomēr Gutērreša klātbūtne šajā pasākumā tiek vērtēta kā pretrunīga, jo tā var tikt interpretēta kā atbalsts Krievijas valdībai starptautiskās sabiedrības kritikas apstākļos.

Atsevišķa tikšanās ar Putinu

Šodien Gutērrešam ir paredzēta atsevišķa tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kuras laikā tiek gaidīts, ka tiks apspriestas aktuālās ģeopolitiskās problēmas un ANO loma konfliktu risināšanā. Kritiķi norāda, ka šādas sarunas ar Putinam varētu mazināt ANO reputāciju un tās neatkarību, jo organizācija ir bijusi kritiska attiecībā uz Krievijas rīcību Ukrainā.

Mēs notiek starptautiskā sabiedrība?

Kaut arī Gutērrešs norāda, ka ANO loma ir dialoga veidošana un risinājumu meklēšana, daudzi uzskata, ka šādi soli var sakņot ANO šķietamo neefektivitāti attiecībā uz Krieviju. Interesanti, kā šis vizītes atspoguļojums ietekmēs attiecības starp starptautiskajām organizācijām un valstīm, kamēr krīzes un konflikti turpinās. Šī situācija atspoguļo sarežģīto starptautisko ainu, kurā ANO ģenerālsekretārs ir spiests balansēt starp nepieciešamību pēc diplomātijas un nepieciešamību ievērot morāles principus, kas saistīti ar valstu rīcību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas