Ārstu biedrības Ētikas komisija pārsūdzēs prokuratūras lēmumu neuzsākt kriminālprocesu pret pediatru Medni
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 08:22
  • LSM
  • 4

Ārstu biedrības Ētikas komisija pārsūdzēs prokuratūras lēmumu neuzsākt kriminālprocesu pret pediatru Medni

Latvijas Ārstu biedrības lēmums

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) Ētikas komisija ir pieņēmusi lēmumu pārsūdzēt prokuratūras lēmumu neuzsākt kriminālprocesu pret pediatru Edgaru Medni. Šī rīcība saistīta ar Medņa publiski izplatītajiem apgalvojumiem, kas ir saistīti ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārstiem un difteriju sirgstoša puisēna nāvi.

Apšaubāmi apgalvojumi un to sekas

Pediatrs Edgars Mednis iepriekš ir izteicis apgalvojumus, kas varētu tikt uzskatīti par nomelnojošiem, norādot uz ārstēšanas nepilnībām un sūdzoties par mediķu rīcību attiecībā uz slimību. Šie izteikumi ir raisījuši sabiedrības interesi un diskusijas par mediķu atbildību un profesionālo ētiku.

Prokuratūras vērtējums

Prokuratūra, izvērtējot LĀB iesniegumu, ir secinājusi, ka nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes un tāpēc neatbalstījusi kriminālprocesa uzsākšanu. Tomēr LĀB uzskata, ka Medņa rīcība ir nopietna un prasa tālāku izpēti, jo tā ietekmē ne tikai konkrētos ārstus, bet arī visu medicīnas iestādi un tās reputāciju.

Sabiedrības reakcija un tālākais ceļš

Lēmums pārsūdzēt prokuratūras lēmumu jau raisījis plašu sabiedrības reakciju. Daudzi mediķi, kā arī pacienti ir izteikuši atbalstu Ētikas komisijas rīcībai, uzsverot nepieciešamību aizsargāt profesijas godu un uzticību ārstiem. Tālākajā procesā gaidāmas intensīvas diskusijas par ārstniecības praksi un mediķu atbildību sabiedrībā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas