Abu Meri: Neatliekamajai palīdzībai un stacionārajiem pakalpojumiem nauda šogad būs
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 07:38
  • LSM
  • 3

Abu Meri: Neatliekamajai palīdzībai un stacionārajiem pakalpojumiem nauda šogad būs

Veselības ministrs skaidro situāciju

Veselības ministrs Hosams Abu Meri ("Jaunā Vienotība") intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" apstiprināja, ka šogad neatliekamās palīdzības un stacionāro pakalpojumu nodrošināšanai tiks piešķirta papildu nauda. Šis paziņojums nāk laikā, kad slimnīcās ir novērojama pieprasījuma un piedāvājuma nelīdzsvarotība.

Rindas un ierobežojumi pakalpojumiem

Pēdējās dienās ir parādījušās ziņas, ka vairākiem pakalpojumiem, tostarp onkoloģiskajiem, ir beigušās kvotas. Tas ir radījis problēmas gan pacientiem ar onkoloģiskām saslimšanām, gan citiem, kam nepieciešama medicīniska palīdzība. Ierobežotā pieejamība ir veicinājusi garu rindu veidošanos pie daudziem medicīnas iestādēm, apgrūtinot pacientu piekļuvi nepieciešamajiem resursiem.

Valsts atbalsts un nākotnes perspektīvas

Abu Meri norādīja, ka valdība ir apņēmības pilna nodrošināt, lai, neskatoties uz pašreizējiem izaicinājumiem, medicīnas pakalpojumi būtu pieejami visiem, kam tie nepieciešami. Papildu finansējums ir domāts, lai uzlabotu situāciju slimnīcās, taču nepieciešama arī sistemātiska pieeja, lai novērstu problēmas nākotnē. Ministrs uzsvēra, ka šāds atbalsts ir būtisks, lai stiprinātu Latvijas veselības aprūpes sistēmu un nodrošinātu tās ilgtspēju.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas