Sadales tīkls saņems 60 miljonu eiro finansējumu no ES Atveseļošanās fondaZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Sadales tīkls saņems 60 miljonu eiro finansējumu no ES Atveseļošanās fonda

Finansējums no ES Atveseļošanās fonda

AS Sadales tīkls ir parakstījusi līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) par 60 miljonu eiro saņemšanu no Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas fonda REPowerEU. Šis finansējums tiks izmantots, lai uzlabotu un attīstītu elektroapgādes infrastruktūru Latvijā, kā arī veicinātu enerģētisko neatkarību un ilgtspējīgu attīstību.

Mērķi un ieguvumi

Finansējuma galvenie mērķi ir nodrošināt efektīvāku elektroapgādi, palielināt atjaunojamo energoresursu izmantošanu un samazināt oglekļa dioksīda emisijas. Sadales tīkls plāno investēt līdzekļus modernizācijā, kas palīdzēs palielināt tīkla noturību un samazināt elektropārtraukumu skaitu.

Ilgtspējīga attīstība

ES Atveseļošanās fonda finansējums ir būtisks solis ceļā uz ilgtspējīgāku energosistēmu, kas ņem vērā vides aizsardzību un atjaunojamo energoresursu attīstību. Tas veicinās ne tikai Latvijas energoefektivitāti, bet arī radīs jaunas darba vietas un ekonomikas izaugsmi reģionā.

Uzņēmuma komentārs

Uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka šis finansējums ir stratēģiski svarīgs Sadales tīklam, jo tas ļaus īstenot svarīgus projektus, kas uzlabos elektroapgādes drošību un kvalitāti. “Mēs esam apņēmības pilni sniegt kvalitatīvus pakalpojumus mūsu klientiem, un šī nauda palīdzēs mums to īstenot,” uzsvēra uzņēmuma vadība.

Nākotnes plāni

Turpmākajos gados uzņēmums plāno paplašināt investīcijas arī citās jomās, lai nodrošinātu atbilstošu sagatavotību nākotnes enerģijas izaicinājumiem. REPowerEU fonds sniedz iespēju ne tikai uzlabot esošos tīklus, bet arī radīt inovācijas jaunu risinājumu attīstībai. Šī ir būtiska iespēja, kas palīdzēs Latvijas elektroapgādes sektora transformācijai un nostiprinās valsts pozīcijas Eiropas mērogā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas