Karš Krievijai izmaksā ļoti dārgi - valsts sāk saskarties ar nopietnām problēmāmPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 10:14
  • NRA
  • 5

Karš Krievijai izmaksā ļoti dārgi - valsts sāk saskarties ar nopietnām problēmām

Rietumu sankcijas ietekmē Krievijas ekonomiku

Karš, ko Krievija uzsākusi Ukrainā, ir radījis milzīgas sekas ne tikai reģionā, bet arī pašu valsti. Rietumu ieviestās sankcijas pret Krieviju sākotnēji izrādījās efektīvas un iecerēto rezultātu sasniedz. Saskaņā ar uzrunām "Rīgas konferencē", Eiropas Savienības (ES) īpašais sūtnis sankciju jautājumos, Deivids O'Salivans, norādīja, ka sankciju ietekme ir jūtama visās ekonomikas nozarēs.

Komplicētā piekļuve tehnoloģijām

Viens no būtiskākajiem aspektiem, kas ietekmē Krievijas militāro spēju sniedzamību, ir sarežģītā piekļuve jaunām tehnoloģijām. Sakarā ar Rietumu sankcijām Krievija ir konfrontēta ar grūtībām iegūt nepieciešamās tehnoloģijas, kas ir būtiskas ne tikai karā, bet arī valsts attīstībā. Šīs problēmas palielina Krievijas atkarību no valstu, piemēram, Ķīnas, kas varētu izmantot situāciju savā labā.

Ekonomiskās grūtības un sociālās sekas

Krievijas ekonomika saskaras ar nopietnām problēmām, kas saistītas ar valsts budžeta izdevumiem un ieņēmumiem. Palielinātas militārās izmaksas, kas saistītas ar karu, ir spiedušas valdību samazināt izdevumus citās jomās, kas vēl vairāk pasliktina iedzīvotāju dzīves kvalitāti. To visu kombinācija rada neapmierinātību sabiedrībā un varētu veicināt protestus un citus sociālos nemierus nākotnē.

Nākotnes perspektīvas

Rietumu sankcijas, šķiet, ir tikai sākums ilgiem izaicinājumiem Krievijas valdībai. Ja tendences turpinās, Maskavai būs jāmeklē alternatīvi risinājumi un stratēģijas, kā tikt galā ar šīm problēmām. Domājams, ka šo izgāšanos un iedzīvotāju neapmierinātību var izmantot gan iekšējiem, gan ārējiem spēkiem, kas varētu ietekmēt Krievijas valdības stabilitāti ilgtermiņā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas