Roku darbs paliek pagātnē: "Kārums" sieriņu iepakošanā sāk izmantot robotuEkonomika
Foto un virsraksts: Delfi

Roku darbs paliek pagātnē: "Kārums" sieriņu iepakošanā sāk izmantot robotu

Roku darba beigas: Jauna ēra "Kārums" sieriņu iepakošanā

2023. gads iezīmējies kā svarīgs posms Latvijas piena industrijā. Piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmums "Food Union" ir uzsācis vērienīgu investīciju projektu, kura mērķis ir automatizēt "Rīgas piena kombināts" biezpiena sieriņu, svaigo piena produktu un saldējuma ražošanas cehus. Šī iniciatīva sola pārveidot iepakošanas procesus, atvieglojot ražošanas plūsmu un palielinot efektivitāti.

Investīciju mērķi un ieguvumi

Projekta galvenais uzdevums ir paātrināt un uzlabot produktu iepakošanas darbus, kuri līdz šim bija jākontrolē ar rokām. Automatizācija ļaus samazināt darbaspēka izmaksas un palielināt ražošanas jaudu, kas ir īpaši nozīmīgi pieaugot pieprasījumam pēc "Kārums" produktiem. Šādas pārmaiņas ne tikai uzlabo ražošanas efektivitāti, bet arī nodrošina augstāku kvalitāti un precizitāti, kā arī palīdzēs uzņēmumam atbilst modernajām tirgus prasībām.

Robotizētā iepakošana "Kārums" zīmola vārdā

Jaunākā ziņa no "Food Union" ir saistīta ar to, ka pabeigta "Kārums" biezpiena sieriņu iepakošanas "robotizēšana". Ar šo soli uzņēmums ieņem līderpozīcijas modernizācijā un ražošanas procesa uzlabošanā, piedāvājot patērētājiem augstas kvalitātes produktus, kuri ir ne tikai garšīgi, bet arī droši un rūpīgi iepakoti.

Nākotne un jaunas iespējas

Šī robotizācija ir tikai sākums, un "Food Union" plāno turpināt attīstību, ieviešot vēl jaunākas tehnoloģijas un uzlabojot citas ražošanas jomas. "Roku darbs" vieš bažas, kad runājam par nodarbinātības iespējām, tomēr uzņēmums uzsver, ka automatizācija radīs jaunas darba vietas kvalificētiem speciālistiem, kuri spēs strādāt ar mūsdienīgajām tehnoloģijām. Ar robotizāciju "Kārums" sper soli pretī nākotnei, apņemoties iepriecināt savus patērētājus ar vēl labākiem un kvalitatīvākiem produktiem, vienlaikus palielinot konkurētspēju Latvijas un starptautiskajos tirgos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas