Tumšajā laikā mudina neaizmirst lietot atstarotājus
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 07:22
  • LSM
  • 3

Tumšajā laikā mudina neaizmirst lietot atstarotājus

Tumšās dienas tuvojas

Arvien ātrāk vakaros paliek tumšs, savukārt no rītiem gaisma parādās arvien vēlāk. Šī sezona, kad dienas kļūst īsākas un nakts ievelk savu tumsu, rada riska faktorus, īpaši satiksmes dalībniekiem, kuri ir mazāk aizsargāti.

Atstarotāji – lēts un vienkāršs veids, kā būt pamanāmam

Lai gan daudzos gadījumos ceļu satiksmes dalībnieki, piemēram, gājēji un velosipēdisti, ir pakļauti lielākam riskam, pastāv vienkārši risinājumi, kas var uzlabot viņu drošību. Atstarotāji ir lielisks instruments, lai palielinātu redzamību un samazinātu negadījumu risku. Viņi ir lēti, viegli pieejami un var glābt dzīvības.

Drošības eksperti aicina neignorēt atstarotājus

Drošības eksperti aicina visus satiksmes dalībniekus neaizmirst par atstarotāju lietošanu, jo īpaši gados vecākiem cilvēkiem, bērniem un velosipēdistiem. Savlaicīga rīcība un atstarotāju izmantošana var ievērojami samazināt negadījumu skaitu tumšajā laikā.

Kā pareizi lietot atstarotājus?

Atstarotājus ir ieteicams piestiprināt pie apģērba, somas vai velosipēdiem, lai tie būtu redzami no visām pusēm. Ir svarīgi izvēlēties pietiekami lielus un spilgtu krāsu atstarotājus, kas piesaista uzmanību. Ikvienam ir jāpārliecinās, ka atstarotāji ir labā stāvoklī un atbilst noteikumiem.

Atcerēsimies par drošību

Izmantojot atstarotājus, mēs ne tikai ievērojam ceļu satiksmes noteikumus, bet arī parūpējamies par savu un citu drošību. Tumšajā laikā visiem mums ir jābūt atbildīgiem par savu rīcību uz ceļa un jāveicina droša vide. Neļausim tumsai mūs kavēt – pievienojieties tiem, kas izmanto atstarotājus, un palieciet droši!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas