Alda Ozola: Ir zināms, kur tarifi kāps un kur samazināsiesIntervijas
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 08:00
  • NRA
  • 3

Alda Ozola: Ir zināms, kur tarifi kāps un kur samazināsies

Drukātās preses izdzīvošana un “Latvijas pasta” loma

Alda Ozola, SPRK padomes priekšsēdētāja, uzsver, ka pašreizējā situācija saistībā ar drukāto presi ir satraucoša. "Kādēļ mēs ļaujam 'Latvijas pastam' nokaut drukāto presi?" viņa retoriski jautā, norādot uz nepieciešamību rast risinājumus, lai saglabātu ziņu plūsmu īpaši laukos, kur drukātais variants joprojām ir būtisks informācijas avots. Ozola norāda, ka digitālā laikmeta pieaugums nenozīmē drukāto mediju automātisku izbeigšanu, tomēr ir svarīgi saprast, kā panākt, lai visiem Latvijas iedzīvotājiem, tostarp gados vecākiem cilvēkiem, būtu pieejama nepieciešamā informācija.

Tehnoloģiju izplatība laukos un digitālā plaisa

Runājot par digitālo pieejamību, Ozola uzsver, ka ir liela atšķirība starp pilsētu un lauku iedzīvotājiem. "Ko tante dziļos laukos darīs ar datora planšeti?" viņa jautā, izceļot, ka tehnoloģiju pieejamība un izpratne ir nozīmīgas. Netiek runāts tikai par fiziskām ierīcēm, bet arī par to, kā informēt cilvēkus par to izmantošanu. Neatkarīgi no tehnoloģiju attīstības, ir svarīgi nodrošināt, ka lauku reģionu iedzīvotāji nav pamesti novārtā un viņiem ir pieejama gan informācija, gan prasmes, lai to apgūtu.

Lauku reģionu nākotne un sociālā kohēzija

Ozola pauž bažas par to, vai turpināsim novērot lauku reģionu izmiršanu. "Mums ir jādomā par to, kā piesaistīt jaunus iedzīvotājus laukiem un kā radīt apstākļus, lai cilvēki vēlētos tur palikt," viņa atgādina. Sociālā kohēzija ir svarīga ne tikai ekonomiskai izaugsmei, bet arī kultūras un identitātes saglabāšanai. Iedzīvotāju skaita samazināšanās laukos var radīt nevienlīdzību, un tas ir jārisina visiem kopā.

Atkritumu tarifu izmaiņas un iedzīvotāju apzināšana

Diskusija par tarifiem atkritumu apsaimniekotājiem ir aktuāla visā valstī. Ozola sniedz prognozes par to, kuri tarifi, iespējams, kāps un kuri samazināsies. "Ir svarīgi, lai iedzīvotāji būtu informēti par gaidāmajām izmaiņām un varētu pielāgoties jaunajiem nosacījumiem,” uzsver viņa. Tas ir ne tikai par finansiālo aspektu, bet arī par ilgtspējīgu ezsmu mūsdienu sabiedrībā. Kopumā Alda Ozola aicina visus iesaistīties diskusijā par lauku attīstību, digitālo pieejamību un sabiedrības informētību, lai veidotu labāku nākotni visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas