Par izteikumiem pret latviešiem veikala darbiniece atstādināta no darbaSabiedrība
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 07:12
  • VS
  • 4

Par izteikumiem pret latviešiem veikala darbiniece atstādināta no darba

Darbiniece atstādināta pēc naidīgiem izteikumiem

Veikala "Postcard" darbiniece tika atstādināta no darba pēc naidīgiem izteikumiem pret latviešiem un atteikšanās apkalpot klientus latviešu valodā. Šo informāciju aģentūrai LETA apstiprināja veikala pārstāvji.

Veikala vadības nostāja

Veikala pārstāvji skaidroja, ka viņi kategoriski nepiekrīt darbinieces izteikumiem un nosoda viņas rīcību. "Klientu apkalpošanai vienmēr ir jānotiek valsts valodā, un personiskas domstarpības jārisina pēc darba laika, ārpus komerctelpām," norādīja veikala pārstāvji. Darbiniece strādāja tikai dažas dienas, un incidents noticis viņas pārbaudes laikā.

Plāni apkalpošanas kvalitātes uzlabošanai

Turpmāk, lai uzlabotu apkalpošanas kvalitāti, veikala pārstāvji informēja par iekšējo kārtības noteikumu atjaunošanu un rūpīgāku to izpildes uzraudzību. Tirdzniecības centra "Mols" administrācija uzsvēra, ka atkārtoti atgādinās visiem nomniekiem par iekšējās kārtības noteikumu ievērošanu, īpašu uzmanību pievēršot valsts valodas lietošanai.

Valsts drošības dienesta iejaukšanās

Reaģējot uz šo situāciju, Valsts Drošības dienests (VDD) 19.oktobrī veica preventīvas pārrunas ar pārdevēju, brīdinot par iespējamām kriminālatbildības sekām, ja tiks veiktas darbības, kas var izraisīt nacionālo naidu vai nesaticību. VDD amatpersonas veica pārrunas gan ar konkrētā veikala, gan tirdzniecības centra vadību.

Uzņēmuma informācija

Veikals "Postcard" pieder SIA "5WAY", kas reģistrēta 2012.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro, bet tā īpašnieki ir Jēkabs Gūtmanis, Tatjana Šmukste un Elīna Omeļinska. 2023.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 8673 eiro, bet peļņa 1373 eiro.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas