Abu Meri: Vairs nekur Libānā nevar justies drošiĀrvalstīs
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 09:31
  • TV3
  • 4

Abu Meri: Vairs nekur Libānā nevar justies droši

Izraēlas militāro triecienu ietekme uz Libānu

Libānā vairs nav tādu vietu, kur civiliedzīvotāji varētu justies droši, norāda Latvijas veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV). Šīs bažas izskanēja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma”, kurā ministrs dalījās ar informāciju, ko saņēmis no saviem radiem un paziņām dzimtenē.

Palielinātais apdraudējums un nemiers

Bīstamā situācija ir radusies biežo un neprognozējamo Izraēlas militāro triecienu dēļ, kas radījuši plašu apdraudējumu civiliedzīvotājiem. Abu Meri uzsvēra, ka šobrīd ikviens Libānā dzīvo pastāvīgā stresā un neziņā par to, kad varētu notikt nākamie triecieni.

Ministra personīgā pieredze

Hosams Abu Meri, dzimis Libānā, izteica savu satraukumu par situāciju, kas skar ne tikai viņu pašu, bet arī viņa radiniekus un draugus. Viņš uzsvēra, cik svarīgi ir dzirdēt reālas liecības no cilvēkiem, kas pārdzīvo šajā sarežģītajā situācijā, tādējādi pievēršot uzmanību starptautiskās sabiedrības nepieciešamībai iesaistīties un atrisināt konfliktu.

Atsauksme uz sabiedrības drošību

Ministra viedoklis skaidri norāda uz steidzamo nepieciešamību veikt pasākumus, lai uzlabotu drošību Libānā. Abu Meri aicināja valdību un starptautiskās organizācijas izprast smago stāvokli, kurā pašlaik atrodas valsts iedzīvotāji, un nodrošināt viņiem drošības garantijas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas