ES īpašais sūtnis sankciju jautājumos: Putins kanibalizē Krievijas ekonomikuĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

ES īpašais sūtnis sankciju jautājumos: Putins kanibalizē Krievijas ekonomiku

Rietumu sankciju ietekme uz Krievijas ekonomiku

Rietumu ieviestās sankcijas pret Krieviju, kā liecina jaunākā analīze, sāk sniegt vēlamo rezultātu. Karš Ukrainā, ko ievirzījusi Krievija, ne vien ir radījis humanitāro krīzi, bet arī kļuvis par milzīgu ekonomisku slogu Krievijas valstij. Eiropas Savienības (ES) īpašais sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans uzsvēra, ka Krievija sastopas ar arvien pieaugošu grūtību piegādāt nepieciešamās tehnoloģijas un ieņēmumus, kas nepieciešami turpināt šo karu.

Putina rīcība un tās sekas

O'Salivans raksturoja Putina pieeju kā "kanibalizējošu" Krievijas ekonomiku. Šī stratēģija, kas vērsta uz iekšējo resursu izsūkšanu, ilgtermiņā var novest pie katastrofālām sekām ne tikai valsts ekonomikai, bet arī sociālajai sfērai. Viņš apgalvoja, ka Putins, cenšoties saglabāt varu, upurē valsts ilgtermiņa attīstību un stabilitāti.

Tehnoloģiju pieejamības problēmas

Deivids O'Salivans norādīja, ka sankcijas ir radījušas nopietnas problēmas attiecībā uz Krievijas piekļuvi tehnoloģijām, kas ir būtiskas militārajām operācijām. Pārtraukumi piegādēs un ierobežojumi attiecībā uz modernajām tehnoloģijām jau tagad ietekmē Krievijas spēju uzturēt un paplašināt karaspēka jaudu. Šīs problēmas ir acīmredzamas ne tikai militārā līmenī, bet arī civilo nozaru attīstībā.

Nākotnes perspektīvas

Karš neapšaubāmi ir smagi skāris Krievijas ekonomiku un tās jau tā sarežģīto situāciju. Lai arī Putins cenšas saglabāt kontroli, ES īpašais sūtnis brīdināja, ka tādā veidā viņš var vienīgi saasināt problēmas, kas skar valsts nākotni. O'Salivans ietvēra aicinājumu sabiedrībai un starptautiskajai kopienai būt uzmanīgai un apzinātai attiecībā uz turpmākajām sankcijām, kas var apturēt šīs negatīvās tendences.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas