Reaģējot uz skandālu, kurā iesaistīts ārsts Edgars Mednis, Ārstu biedrība rosinās izmaiņas likumdošanāZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Reaģējot uz skandālu, kurā iesaistīts ārsts Edgars Mednis, Ārstu biedrība rosinās izmaiņas likumdošanā

Reaģējot uz skandālu

Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) ir pieņēmusi lēmumu par nepieciešamību rosināt izmaiņas likumdošanā, reaģējot uz skandālu, kas saistīts ar ārstu Edgaru Medni. Šī situācija ir radījusi plašas diskusijas sabiedrībā un ir kļuvis skaidrs, ka nepieciešama skaidrība par profesijas reglamentēšanu un ētikas principiem.

Publiski izskanējuši nepatiesi apgalvojumi

LĀB norāda uz pēdējā laikā publiskajā telpā izskanējušajiem nepatiesajiem apgalvojumiem, kas liek domāt, ka biedrība nevēlas izpaust Ētikas komisijas lēmumu attiecībā uz Edgara Medņa izteikumiem sociālajos tīklos. Šie apgalvojumi ir raduši plašu rezonansi, un LĀB ir nolēmusi skaidrot situāciju, vadoties pēc normatīvā regulējuma.

Datu aizsardzības regulējums

Biedrība akcentē, ka atbilde uz šīm bažām ir saistīta ar Latvijas Republikā spēkā esošo normatīvo regulējumu, kas nosaka personas datu aizsardzību. Saskaņā ar likumu, personu datu izpaušana ir iespējama tikai likumā noteiktajā kārtībā, kas ierobežo informācijas pieejamību un nepieciešama, lai nodrošinātu profesionālo ētiku un aizsargātu indivīdua privātumu.

Izmaiņas likumdošanā

Ņemot vērā izskanējušos apgalvojumus un publisko interesi, LĀB izvirza pārdomas par likumdošanas izmaiņām, lai uzlabotu skaidrību par profesionālo ētiku, datu aizsardzību un vēlmi nodrošināt caurskatāmību ārsta profesionālajā darbībā. Ārstu biedrība cer, ka šie pasākumi palīdzēs stiprināt sabiedrības uzticību medicīnas profesionāļiem un veicinās pozitīvas pārmaiņas veselības aprūpes jomā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas