Ministrs: Slimnīcas faktiski pieraksta pacientus uz operācijām, kurām nauda nav paredzētaVeselība
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 11:18
  • NRA
  • 6

Ministrs: Slimnīcas faktiski pieraksta pacientus uz operācijām, kurām nauda nav paredzēta

Problēmas ar finansējumu slimnīcās

Veselības ministres Hosama Abu Meri norādījusi, ka Latvijas slimnīcām ir nopietnas grūtības ar finansējuma plānošanu 2023. gadā. Ministrs intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja, ka iestādes faktiski pieraksta pacientus uz operācijām, kurām finansējums nav paredzēts.

Pārmērīga pacientu pierakstīšana

Slimnīcu vadība, saskaroties ar ierobežotu budžetu un neparedzētām izmaksām, ir spiesta pieņemt lēmumus, kas var negatīvi ietekmēt gan pacientu aprūpi, gan veselības aprūpes sistēmu kopumā. Abu Meri uzsvēra, ka šāda prakse var radīt ilgtspējīgas problēmas, jo slimnīcas ne vienmēr var nodrošināt nepieciešamo finansējumu plānotajām operācijām.

Aicinājums uz sistēmas uzlabošanu

Ministrs aicina uz nepieciešamību uzlabot finansēšanas sistēmu veselības aprūpē, lai nodrošinātu, ka slimnīcas var veikt operācijas, neapdraudot savu finanšu stabilitāti. Tas ietver arī lielāku skaidrību un prognozējamību no valsts puses attiecībā uz pieejamajiem resursiem un budžeta sadali.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Ja Latvijas slimnīcas turpinās saskarties ar šādām problēmām, tas var likt pacientiem gaidīt ilgāk uz nepieciešamo ārstēšanu un operācijām, kā arī būtiski ietekmēt kopējo veselības aprūpes kvalitāti valstī. Veselības ministra izteikumi norāda uz steidzamu nepieciešamību veikt reformas finansēšanas jomā, lai nodrošinātu, ka pacienti saņem nepieciešamo aprūpi laikā un viņu dzīvības netiek apdraudētas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas