Cik tālu esam ar Latvijas modulāro lādiņu rūpnīcu, skaidro "Valsts aizsardzības korporācija"Ziņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Cik tālu esam ar Latvijas modulāro lādiņu rūpnīcu, skaidro "Valsts aizsardzības korporācija"

Projekta attīstība un laika grafiks

Pērn izveidotā valsts SIA "Valsts aizsardzības korporācija" šobrīd aktīvi gatavojas jaunās modulāro lādiņu rūpnīcas būvniecībai. Saskaņā ar SIA "Valsts aizsardzības korporācija" valdes locekles Ingrīdas Ķiršes teikto, plānots, ka rūpnīcas būvniecības process sāksies 2025. gadā, ar mērķi pabeigt to līdz 2026. gadam. Pēc būvniecības pabeigšanas sekos iekārtu uzstādīšana, kas dos iespēju uzsākt ražošanu.

Finansējuma avoti

Ingrīda Ķirse norāda, ka, lai gan sākotnēji projekta finansēšanai tiks izmantoti valsts budžeta līdzekļi, nākotnē plānots piesaistīt arī Eiropas fondus, NATO līdzekļus, kā arī pašu ieņēmumus. Šāda daudzveidīga finansējuma struktūra palīdzēs nodrošināt projekta ilgtspējību un attīstību.

Valsts kontroles kritika

Saistībā ar Valsts kontroles sniegto kritiku, Ķirse uzsver nepieciešamību veidot uzņēmumu no nulles. Tas nozīmē, ka ir jāveido ne tikai materiāltehniskā bāze, bet arī jānodrošina darbinieku piesaiste un nepieciešamie resursi, piemēram, automašīnas, lai varētu efektīvi apmeklēt būvniecības objektus. Ļoti svarīgi ir izveidot stabilu pamatu, uz kura varētu balstīties nākotnes attīstība.

Nozīme valsts drošībai

Jaunās modulāro lādiņu rūpnīcas izveide ir stratēģiski svarīga Latvijas valsts drošībai un militārajai industrijai. Ražojot modernākos modulāros lādiņus, valstij būs iespēja ne tikai nostiprināt savas aizsardzības spējas, bet arī veidot spēcīgu pamatu sadarbībai ar starptautiskajām organizācijām, piemēram, NATO.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas