Slimnīcām ir problēmas ar finansējuma plānošanu, uzskata ministrsSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

Slimnīcām ir problēmas ar finansējuma plānošanu, uzskata ministrs

Finansējuma plānošanas izaicinājumi

Slimnīcas Latvijā saskaras ar nopietnām problēmām saistībā ar finansējuma plānošanu tekošā gada griezumā. Veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" atklājis, ka iestādes faktiski reģistrē pacientus operācijām, par kurām budžetā nav paredzēti līdzekļi. Šī situācija rada bažas par medicīnas pakalpojumu pieejamību un kvalitāti.

Neatbilstība starp pieprasījumu un finansējumu

Slimnīcu finanšu plānošana ir kļuvusi par karstu diskusiju tematu, jo tās nevar nodrošināt nepieciešamo finansējumu visi pieprasītajiem pakalpojumiem. Līdz ar to slimnīcas riskē neizpildīt pacientu vajadzības, kas var novest pie ilgstošām sekām gan veselības aprūpē, gan sabiedrības uzticībā sistēmai kopumā.

Pārvaldības nepieciešamība

Latvijas veselības ministrs uzsvēra, ka ir nepieciešams uzlabot finansējuma plānošanas mehānismus, lai novērstu šādas neatbilstības nākotnē. Viņš pieminēja, ka atklātībā ir jābūt skaidrībai par to, kādi līdzekļi un resursi ir pieejami, lai nodrošinātu efektīvu un ilgtspējīgu veselības aprūpes sniegšanu.

Secinājumi un iespējamie risinājumi

Šī situācija prasa steidzamu rīcību no valdības puses, lai uzlabotu slimnīcu finansējuma plānošanu. Jāsāk diskusija par labāku fiskālo pārvaldību un resursu sadali, kas nodrošinātu, ka pacienti saņem vajadzīgos medicīniskos pakalpojumus, neskatoties uz valsts budžeta ierobežojumiem. Latvijas iedzīvotāju veselības saglabāšana ir prioritāte, ko nevajadzētu aizmirst.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas