Ūdens temperatūra vietām vēl sasniedz +11 grādusZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Ūdens temperatūra vietām vēl sasniedz +11 grādus

Ūdens temperatūras pašreizējā situācija

Ūdens temperatūra Latvijas upēs un ezeros šobrīd svārstās no +7 līdz +11 grādiem. Šādi dati nāk no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra, kas seko līdzi ūdens apstākļiem visā valstī, tajā skaitā piekrastes teritorijās.

Sezonas ietekme uz ūdens siltumu

Pavasara noslēgumā un vasaras sākumā ūdens temperatūra parasti sāk kāpt, taču šobrīd dažu upju un ezeru ūdens joprojām ir salīdzinoši auksts. Tas norāda uz pēdējo nedēļu laika apstākļu ietekmi, kad gaisa temperatūra bieži svārstījās un nenodrošināja strauju ūdens sildīšanos.

Ūdens aktivitātes un drošība

Ūdens temperatūra +7..+11 grādi ir par zemu lielākajai daļai peldēšanas aktivitāšu. Šī situācija mudina cilvēkus būt piesardzīgiem un izvērtēt savas iespējas pirms nodarbošanās ar ūdens sportu vai atpūtu pie ūdens. Ir svarīgi ņemt vērā, ka zema ūdens temperatūra var radīt hipotermijas risku.

Prognozes un gaidāmās izmaiņas

Paredzams, ka tuvākajās dienās gaisa temperatūras paaugstināšanās varētu veicināt arī ūdens temperatūras pieaugumu. Tomēr, kamēr laika apstākļi nav nostabilizējušies, ūdens peldēšanai un citām aktivitātēm varēs būt nepieciešama īpaša piesardzība. Latvijas iedzīvotājiem ir vērts sekot līdzi jaunākajām prognozēm un ūdens temperatūras izmaiņām, lai droši plānotu savas vasaras aktivitātes.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas