VUGD struktūrvienībās grūtības nodrošināt minimālo amatpersonu skaitu dežūrmaiņā
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 13:35
  • LSM
  • 9

VUGD struktūrvienībās grūtības nodrošināt minimālo amatpersonu skaitu dežūrmaiņā

Personāla trūkuma sekas VUGD struktūrvienībās

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saskaras ar būtiskām grūtībām, nodrošinot minimālo amatpersonu skaitu dežūrmaiņā. Kā liecina iekšlietu ministra Riharda Kozlovska sniegtā informācija Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē, personāla trūkums ir kļuvis par nopietnu izaicinājumu dienesta efektīvai darbībai.

Nozīmīga virsstundām

Šīs grūtības nereti noved pie tā, ka VUGD darbinieki ir spiesti strādāt virsstundas, lai nodrošinātu nepārtrauktu dienesta darbību un reaģēšanu uz izsaukumiem. Šāda prakse ne tikai apgrūtina darbinieku ikdienu, bet arī var ietekmēt viņu veselību un darba spējas, radot papildu slodzi un stresu.

Mēri situācijas uzlabošanai

Lai risinātu šo problēmu, nepieciešami steidzami pasākumi, tostarp piesaiste jauniem darbiniekiem, kā arī esošo darbinieku apmācības un motivācijas programmas. iekšlietu ministrs Kozlovskis uzsvēra, ka ir jāmeklē risinājumi, lai nodrošinātu ugunsdzēsēju un glābēju pieejamību visos reģionos, tādējādi palielinot sabiedrības drošību.

Svarīga loma sabiedrības informēšanā

Šajā situācijā ir īpaši svarīgi, lai sabiedrība tiktu informēta par VUGD darbu un izaicinājumiem, ar kuriem dienests saskaras. Sabiedrības atbalsts un izpratne var veicināt nepieciešamo izmaiņu veikšanu, lai palīdzētu nodrošināt drošību un efektīvāku ugunsdzēsības pakalpojumu sniegšanu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas