Kautiņš ūdenspolo treniņā – kādēļ tā vispār varēja notikt? "Aizmugurē" pulksten 16Citi/Aizmugure
Foto un virsraksts: Delfi

Kautiņš ūdenspolo treniņā – kādēļ tā vispār varēja notikt? "Aizmugurē" pulksten 16

Incidenta apraksts

Pēdējās dienās sabiedrībā ir plaši apspriests incidents, kas noticis ūdenspolo treniņā Inčukalnā. Saskaņā ar informāciju, 37 gadus vecs Latvijas izlases spēlētājs ir iekaustījis 13 gadus vecu zēnu, bet situācija eskalējusi, kad zēna tēvs ir iesaistījies un piekāvis spēlētāju. Tas ir ne tikai bīstams incidents, bet arī izsaka iespējamās problēmas, kas saistītas ar jauniešu sporta nodarbību organizēšanu.

Problēmas cēloņi un apstākļi

Šis incidents varētu būt tikai aisberga redzamā daļa. Pētot situāciju sīkāk, tiek atklātas vairākas neatbilstības - treniņi notiek krieviski, tos organizē biedrība, kas pirms vairākiem gadiem ir izslēgta no Latvijas Peldēšanas federācijas, un trenerim nav bijis spēkā esoša sertifikāta. Šādi apstākļi radīja jautājumus par to, kas Latvijā uzrauga jauniešu sporta nodarbību rīkotājus.

Diskusija par drošību un organizāciju

Šī situācija iezīmē nepieciešamību skaidri definēt atbildību par drošību un organizāciju, kas nodrošina jauniešu sporta nodarbības. Raidījumā "Aizmugure" Uldis Strautmanis pulksten 16 uzdos jautājumus bijušajam Latvijas Peldēšanas federācijas valdes priekšsēdētājam Aivar Platonovam un Latvijas Treneru tālākizglītības centra valdes priekšsēdētājam Signim Luikam. Abiem ekspertiem būs iespēja dalīties ar savām atziņām par to, kā šādu incidentu var novērst nākotnē un vai līdzīgas situācijas ir sastopamas arī citur.

Ceļš uz uzlabošanu

Lai uzlabotu situāciju, ir nepieciešama rūpīga analīze un struktūras ieviešana, kas nodrošinātu kvalitatīvu un drošu sporta darbību jauniešiem. Ir svarīgi izstrādāt skaidrus noteikumus un apmācības programmas, kas sekotu līdzi treneru kvalifikācijai un nodrošinātu sporta ētikas principu ievērošanu. Sporta organizācijām ir jāizvirza mērķis ne tikai attīstīt sportiskās prasmes, bet arī veidot pozitīvu un drošu vidi jaunajiem sportistiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas