Turcija dod triecienus Sīrijā un Irākā pēc uzbrukuma aviācijas uzņēmumamPasaule
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 06:57
  • VS
  • 4

Turcija dod triecienus Sīrijā un Irākā pēc uzbrukuma aviācijas uzņēmumam

Uzbrukums aviācijas uzņēmumam

Turcija ir veikusi gaisa triecienus mērķiem Sīrijas un Irākas ziemeļos pēc trešdien notikušā uzbrukuma Turcijas aviācijas uzņēmumam, kurā nogalināti vismaz pieci cilvēki, vēstīja valsts ziņu aģentūra "Anadolu". Šis uzbrukums ir radījis plašu satraukumu un spiedienu uz valdību attiecībā uz terorisma apkarošanas pasākumiem.

Turcijas militārā reakcija

Turcijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka tika iznīcināti 32 mērķi un "neitralizēts" ievērojams skaits kaujinieku. Ministrija uzsvēra, ka Turcijas Bruņotie spēki ir apņēmušies cīnīties pret terorismu, lai nodrošinātu valsts un nācijas drošību. "Turcijas Bruņotie spēki, kas cēlušies no mūsu cēlās nācijas, apņēmīgi turpinās cīņu pret terorismu mūsu valsts un nācijas izdzīvošanas un drošības labad, līdz vairs nepaliks neviena terorista," paziņoja Aizsardzības ministrija.

Saistība ar kurdu kaujiniekiem

Turcijas iekšlietu un aizsardzības ministri iepriekš saistīja uzbrukumu aviācijas un aizsardzības uzņēmumam TUSAS pie Ankaras ar aizliegto kurdu separātistu grupējumu "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK). Šī grupējuma aktivitātes ir bijušas pastāvīga problēma Turcijai, un Turcijas armija regulāri īsteno uzbrukumus PKK, kurai ir štābs Kandila kalnos Irākas ziemeļos.

Apmērs un nākotnes perspektīvas

Arī Sīrijas ziemeļos pastāvošais kurdu kaujinieku grupējums "Tautas aizsardzības vienības" (YPG) ir mērķis Turcijas militārās stratēģijas plāniem, jo Turcija uzskata YPG par PKK atzaru. Šādas militārās darbības var ievērojami ietekmēt reģiona stabilitāti un attiecības starp Turciju un citām valstīm, kas atbalsta kurdu cīņas pret ISIS un citām teroristiskām organizācijām. Turcijas valdība apņemas nepārtraukti īstenot drošības pasākumus, ko atbalsta gan sabiedrība, gan starptautiskā sabiedrība.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas